Bu fatura adama telefonunu bile sattırır!

Cep telefonundan dizi izlemenin maliyeti ne kadar olabilir? İşte inanılmaz bir fatura hikayesi...

Şok eden fatura!

Cep telefonlarının yetenekleri arttıkça, kullanıcıya sunulan imkanlar da genişliyor. Fakat hiçbir şeyin karşılıksız olmadığı dünyamızda, bu cazip imkanları kullanmanın da bir bedeli var. Ve eğer bu konuda yeterince hassas davranmazsanız, siz de Will Pierce adlı İngiliz adamın akıbetine benzer bir durumda kalabilirsiniz.

Will Pierce oğluyla beraber yurt dışında tatildeyken bir ara canı sıkıldı ve şu anda evde olsaydı ne yapacağını düşündü. Tabii ki en sevdiği program olan Top Gear'i seyredecekti. Oğlunun da ısrarlarını kıramayan adam Vodafone operatörünün sunduğu olanağı kullanarak cep telefonundan programın son bölümünü indirdi ve keyifle seyretti. Ardından bu kez de kendisi için Kavanagh QC adlı dizinin son bölümünü izledi. Hızını alamayan Pierce, telefonundan 2 dizi daha indirip izledi.

Pierce'ın farkında olmadığı şey ise operatörü Vodafone'un yurtdışından veri transferi ücretlerinin ne kadar olduğuydu. Eve döndükten sonra gelen faturadan bir dizinin ona yaklaşık 5.000 sterline (yaklaşık 12 bin TL) mal olduğuydu. Gelen 22.716 sterlinlik (yaklaşık 52 bin TL) faturayı gördükten sonra Pierce; "Bu kadar pahallı olacağını düşünmemiştim" diye konuştu.

İngiltere Vodafone yetkilileri, bu tarz faturaların nadiren ortaya çıktığını söylediler ve iyi niyet göstergesi olarak bu seferlik faturayı iptal ettiler ve Pierce telefon faturasını ödemek için evini satmaktan kurtuldu.

Okuyucu Yorumları