Bu fotoğraf dünyayı heyecanlandırdı

Samsung'un merakla beklenen yeni Galaxy oyuncağının ilk fotoğrafı bu olabilir!

Beklenen Galaxy bu mu?

Samsung'un yakında tanıtacağı akıllı saati Galaxy Gear hakkında nihayet bir görüntü sızdı. Venture Beat sitesi, test için aldığı cihazın görüntüsü olduğunu idda ettiği bir fotoğrafı paylaşarak tüm dünyada heyecan yarattı.

Editörün belirttiğine göre 4 MP kamera ve Wi-Fi bağlantısı ile gelen akıllı saat biraz "etlice" bir cihaz. Kol saati olmak için biraz fazla büyük görünen ekran, minik bir telefonun kayışla kola tutturulduğu izlenimini veriyor. Fotoğraftan da anlaşıldığı üzere 3 inç boyutundaki OLED ekranın hareketli bir insanın kolunda savrulmadan, etrafa çarpmadan durması çok zor olacak. Ayrıca, ceket ve gömlek kollarını da son derece zorlayacak gibi görünen tasarım, herkesin hayal ettiği zarif saat tasarımından biraz uzakta duruyor.

Cihazın işletim sistemi hakkında henüz net bir bilgi yok. Ancak site editörü, modifiye edilmiş bir Android sürümü ile çalıştığını ve üzerinde Android uygulamalarını andıran, önceden yüklenmiş sabit uygulamalar bulunduğunun altını çiziyor.

Cihazda bir ivmeölçer olup olmadığı da belirtilmemiş. Böylece saatin aynı zamanda kondisyon ölçer olarak kullanılıp kullanılamayacağı da belli değil. Fakat bu fotoğrafın bir "sızıntı" olduğunu ve Samsung'un resmi duyurusu olmadığını hatırlamak lazım. Samsung, 4 Eylül günü bambaşka bir cihaz da tanıtabilir ve fotoğrafları yayınlayan web sitesi de aslında "şaka" yaptığını açıklayabilir. Zira, beklentilerden çok farklı görünen saatin dünyada küçük bir şok yaratarak ilgi toplama amaçlı, hatta Samsung'un da içinde olduğu bir "şaka" olma olasılığı çok yüksek.

Her şeyden öte, henüz piyasaya çıkmamış ve iki gün sonra gösterişli bir lansmanla dünyaya tanıtılması için büyük masraflar yapılan, üstelik de sır gibi saklanan cihazın lansman öncesinde medyaya niçin gönderildiği açıklık kazanmış değil.

Gerçek cevabı ancak 4 Eylül'de öğrenebileceğiz...

Okuyucu Yorumları