Bu Google haberi kafa karıştırdı!

Nette dolaşan bu haber "yok artık, daha neler" dedirtti, Google'ın yaptığı açıklama kafa karıştırdı!

Google bunu da yapar mı?

CNN'de yer alan bir habere göre Google, yüzleri tanıyabilen bir mobil uygulama üzerinde çalışıyor. Bu sayede bir kişinin fotoğrafını çekip kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün olabilecek.

Google mühendislik direktörü Hartmut Neven, CNN'le ropörtajında kullanıcının kişisel bilgilerine ve resimlerine ulaşılabilmesi için bir izin kutucuğunu işaretlemesinin gerekeceğini söylüyor. Google'ın Profiles hizmeti, kullanıcının adını, telefon numarasını ve e-posta adresini içeriyor. Ancak Google, yüz tanıma sistemiyle tanınan kişinin hangi bilgilerinin gösterileceğini açıklamadı.

Neven, gizlilik konusunda Google'ın çok dikkatli olduğunu söylüyor ve hizmetin kabul edilebilir bir gizlilik modeline sahip olacağını belirtiyor. Bir Google yetkilisine göre ise teknoloji yeni bir uygulama olarak sunulmayabilir ve örneğin Google'ın resim arama hizmetine eklenebilir.

Google'dan son yapılan bir açıklama ise CNN'de yer alan bu röportajı yalanlar nitelike. Bu açıklamayı ve CNN'in cevabını sonraki sayfamızda okuyabilirsiniz.

Google yalanladı, CNN karşı çıktı!

Google yalanladı, CNN karşı çıktı!
Google'ın ürünleri tanıyan bir uygulaması zaten var

CNN'de yer alan Google'ın 'Yüz tanıma' üzerinde çalıştığı haberleri üzerine Google, bu haberin spekülatif olduğunu söyledi ve şunları belirtti:'aslında böyle özelliklere sahip bir uygulama üzerinde çalışmıyoruz.' CNN ise Google'ın bu açıklamasına karşı çıktı.

Google'ın açıklamasının ardından savunmaya geçen CNN, bu açıklamanın 'durumun gerçeklerini açıklamadığını' söylüyor ve ekliyor: 'Bu röportaj bir Google halkla ilişkiler yetkilisi tarafından izlendi. Yetkili, Google mühendisinin söylediklerine karşı çıkmadı.' CNN, Google gibi röportajın ses kaydına sahip olduğunu söylüyor.

Bir Google yetkilisi ise, CNN'in bu açıklamasına cevap vermekten kaçındı.

Google, aslında Goggles adındaki araç ile bir resim tanıma uygulaması sunuyor. Android ve Apple iOS için sunulan uygulama, metni, ürünleri, kitap kapaklarını, barkodları ve daha fazlasını tanıyıp internette arayabiliyor. Picasa fotoğraf platformunda ise birden çok fotoğrafta görünen kişileri algılamaya yönelik bir işlev bulunuyor.

Kısacası tüm bu yaşananlar, Google'ın ne yapmak istediği konusunda kafa karıştırmaya yetti. Bazıları bunun 1 Nisan şakası olabileceğini bile iddia etti. Bakalım bu işin altından ne çıkacak?

Okuyucu Yorumları