Bu hoparlörün fiyatı otomobil fiyatına denk

Bursa'daki bir elektronik mağazasında satılan hoparlörlerin fiyatı bir otomobil fiyatına denk...

Otomobil fiyatına hoparlör

Merkez Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren elektronik eşya mağazasını ziyaret edenlerin, teki 115 kilogram ağırlığında, 133 santimetre boyundaki iki dev hoparlörü görünce yaşadığı şaşkınlık, 29 bin 999 TL yazılı fiyat etiketini fark ettiklerinde daha da artıyor.

Türkiye'de sadece iki mağazada satışa sunulan, fiyatı orta sınıf bir otomobile bedel hoparlörlerin en büyük özelliği el yapımı olması. Mağazanın ses sistemleri satış danışmanı Bülent Batur hoparlörlerin Almanya'dan getirildiğini, Bursa ve İstanbul'daki mağazalarında alıcı beklediğini söyledi. Ayrıca ürünlerin özellikle müzik merakı olan kişilerin hoparlörlerin önünden uzun süre ayrılamadığını belirtti.

Kaynaktan gelen bütün enstrüman seslerini doğal olarak verebilen hoparlörlerin kasasının gül ağacından yapıldığını söyleyen Bülent Batur, "Üretici firmanın prestij serisi olan ürüne gösterilen ilgi bizleri oldukça memnun ediyor" dedi.

Sadece hoparlörü almak da yetmiyor...

Sadece hoparlörü almak da yetmiyor...

Diğer yandan hoparlörlerden tam anlamıyla verim alınabilmesi için çok kaliteli kablo, CD çalar ve amplifikatör (yükselteç) gibi malzemelere de ihtiyaç var ve bunların fiyatlarının da en az hoparlörler kadar tutuyor.

Batur, hoparlörleri inceleyen teknoloji meraklılarının en çok fiyat konusunda sıkıntı yaşadığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Özellikle bir genç müşterimiz ürünle çok ilgilendi. Tüm detayları hakkında bilgi aldı. Satın almayı çok istedi. Son olarak birlikte mağazaya geldikleri babasına ürünü gösterdi. Babası 'Araba alırız' diyerek oğlunu vazgeçirdi. Ancak buna rağmen bu ürünü satın almak isteyen çok kişi var."

Hürriyet

Okuyucu Yorumları