Bu iddia Nokia'yı çok kızdırdı...

"Tarihin en büyük U dönüşünü yapıp Google'a sarılacak" iddiası Nokia'yı çileden çıkartmaya yetti...

Nokia'yı kızdıran iddia!

Nokia için işler pek de iyi gitmiyor. Satılan her 10 cep telefonundan 4'ü Nokia markasını taşıyor olsa da, konu akıllı telefonlara gelince durum değişiyor. Piyasa analistleri 2007 yılında dünya çapında akıllı telefon pazarının %47'lik oranına sahip olan Nokia'nın bu yaz %35'e gerilediğini ve yıl sonuna kadar %31'e düşeceğini ön görüyorlar. Diğer yandan Google'ın Android adlı mobil işletim sistemi büyük ilgi görüyor.

Yaklaşık bir yıl önce Symbian işletim sistemini açık kaynak kodlu hale getirerek isteyen herkesin kullanabilmesini sağlayacağını duyuran Nokia, bu hamlesiyle iPhone ve Android'i köşeye sıkıştırmayı planlamıştı. Fakat plan ters tepti ve iPhone ile Android güç kazanırken, asıl kaybeden Nokia oldu.

Bunun üzerine söylentiler, Nokia'nın cep telefonun tarihinin en büyük U dönüşlerinden birini yapacağı, Eylül ayında Android işletim sistemine sahip yeni cep telefonunu resmen tanıtacağı yönünde gelişti. Ancak Nokia, çok kısa bir süre içerisinde bu iddiayı net ve çok sert bir dille yalanladı, her zaman için Symbian'ı tercih ettiklerini, bunun değişmesinin söz konusu olmayacağını açıkladı.

Görünüşe göre Nokia'nın Android ile ilgili bir planı hiç olmadı, yakın gelecekte de olacak gibi görünmüyor. Ancak akıllı telefon pazarında payını daha fazla yitirirse, Nokia'nın ne yapacağını kimse kestiremez...

Okuyucu Yorumları