Bu iddia ortalığı karıştırdı!

Diablo ve World of Warcraft ile tanınan Activision Blizzard, dev şirket tarafından satın mı alınıyor

Bu iddia ortalığı karıştırdı!

Activision Blizzard... Bu dev isim günümüzün en büyük oyun dağıtım firmalarının başında geliyor. Activision tarafında Call of Duty gibi bir oyun zinciri bulunuyorken, diğer taraftada World of Warcraft, StarCraft ve Diablo gibi oyunlar yer alıyor.

Vivendi isimli ve dağıtım kısmında büyük bir paya sahip olan firmanın yakın zamanda Activison Blizzard ile ilgili olan hisselerini satma kararı almasıyla piyasalar hareketlendi. Bilinmeyen bir kaynaktan sızan habere göre Vivendi, Activison Blizzard yapılanması içerisinde sahip olduğu yüzde 60'lık payını bir banka aracılığı ile satmayı hedefliyor. İsmi verilmeyen bankanın raporlarına göreyse, Vivendi'nin payını almak isteyen birçok firma bulunuyor. Listenin kendisinden çok, içerisinde barındırdığı isimlerden bir tanesinin Microsoft olması ortalığı karıştırmaya yetti.

Microsoft kendi dağıttığı ve artık fazlasıyla bilinen, Halo, Forza Motorsport, Flight Simulator ve daha birçok oyuna sahip. Ayrıca tüm Xbox 360 oyun pazarını da elinde tutuyor. Listede adı gözüktüğü iddia edilen diğer firmalar arasındaysa; Time Warner, Interactive ve China's Tencent bulunuyor. Peki, Microsoft bu hisseleri alırsa oyun sektöründe nasıl bir değişim olur? İşte bunu hep beraber bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları