Bu iddialar dikkate alınmalı: MS'den cep!

Microsoft "yok öyle bir şey" demişti fakat ipuçları hiç de öyle demiyor...

Microsoft'un cepleri!

Microsoft'un iPhone'a karşı bir alternatif olarak üretmesi beklenilen ve üzerinde birçok dedikodu yapılan cep telefonu için "böyle bir şey üretmeyeceğiz" yorumu belli ki kimseye inandırıcı gelmedi. Aldığımız son haberlere göre Microsoft'un "Project Pink" adı altında hem yazılım hem de donanım (üretim değil) olarak kendisine ait bir cep telefonu çıkaracağı ortaya çıktı.

Peki, bu duruma nasıl gelindi. Windows Mobile'ın son zamanlarda çoğu cep telefonu üreticisi açısından 2. plana atılması, aslında kırılma noktası oldu diyebiliriz. Çoğu firmanın da Android gibi alternatifleri tercih etmesi Microsoft'un canını sıkmaya devam ediyor.

Verizon ile anlaşmalı olarak piyasaya sürülmesi konuşulan Pink ürünü 2 adet model konuşulmakta. "Turtle" ve "Pure" kod adları ile hitap edilen bu projenin adeta Microsoft'un Apple'a her alanda karşılık verebileceğini kanıtlayacak bir ispat niteliğinde olduğu 9to5mac tarafından iddia edilen hususlardan biri.

2008 yılında şirket bünyesine dahil edilen Danger firması bu alanda çalışmalar yürütmüştü ve Microsoft bu bilgilerden yeteri kadar faydalanmış görünüyor olacak ki ismi Sharp ile anılır oldu. Zune HD'den sonra hemen her Microsoft sever de bu konsepte sahip bir cep telefonun üretilebileceğine içten içe inanıyor. Microsoft ve Sharp'ın iş birliğinde önümüzdeki seneler bir ürün eğer piyasalara çıkarsa hiç şaşırmayın.

Okuyucu Yorumları