Bu kez kazanan Samsung!

Geçtiğimiz günlerde Samsung'dan büyük tazminat koparan Apple, bu kez rakibini alt edemedi!

Bu kez kazanan Samsung!

Samsung ve Apple arasındaki patent savaşları çoktan kabak tadı vermeye başladı. Ancak iki firma da mücadeleye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Samsung'un ABD'deki satışlarını yasaklayan karar iptal edilmiş durumda. Hatırlayacağınız gibi Apple'ın kazandığı dava sonrası çıkan mahkeme kararına göre Samsung Galaxy Nexus ve Galaxy Tab 10.1'in ABD pazarında satışı yasaklanabilecekti.

Ancak temyiz mahkemesinin beklenen kararı geldi ve Samsung ürünlerinin ABD'de yasaklanamayacağı ilan edildi. Yani her iki cihaz da, ABD'de yasakla karşı karşıya kalmayacak.

Samsung, kararın ardından "Bu karar, patent yasasının rolünün rekabete engel olmak ve tüketici haklarını sınırlamak değil, yeniliği korumak olduğunu gösterdi" açıklamasını yaptı.

Samsung ve Apple arasında akıllı telefon ve tablet pazarında devam eden ezeli rekabet bir süredir telif hakları nedeniyle mahkemelerde de sürüyor. Apple, Samsung'u akıllı telefon ve tablet bilgisayar teknolojisini çalmakla suçluyor. Eylül ayındaki bir başka patent davasında Samsung, Apple'a 1 milyar dolar ödemeye mahkum edilmişti.

Okuyucu Yorumları