Bu kez zafer Apple'ın oldu!

Samsung ve Apple arasındaki savaşta kazanan sürekli değişiyor: İşte Apple'ın yeni zaferi...

Bu kez zafer Apple'ın oldu!

Hüseyin Cem Köylü

Öyle gözüküyor ki bitmek bilmeyen Samsung - Apple savaşında, Apple yeni bir başarı kazanmış durumda. Almanya Düsseldorf'taki bir mahkeme (ilk) Galaxy Tab 10.1'in Almanya'da satışının hala yasak olmasına karar verdi.

Savaş, geçen sene Nisan ayında Apple'ın iPhone ve iPad tasarımının Samsung'un Galaxy S 4G, Epic 4G, Galaxy Tab 10.1 ve Nexus modellerinde kopyalandığını iddia etmesiyle başlamıştı. Bunun ardından Apple dünyanın dört bir yanında Samsung'a bu konuda davalar açmıştı. İlk zamanlarda Avusturalya ve Almanya'da Galaxy Tab 10.1'in satışının yasaklanmasını sağlamıştı fakat Samsung daha sonra Aralık 2011'de Avusturalya'da yasağı kaldırtmayı başarmıştı.

Bu sefer de Almanya'daki yasağı kaldırmak için savaşan Samsung, başarısız oldu. Mahkeme, yaptığı açıklamada eski model Samsung Galaxy Tab 10.1'in satış yasağının kaldırılmayacağını açıkladı.

Gelen yasaklamanın ardından Samsung Galaxy Tab 10.1 üzerinde ufak değişiklikler yaparak yasal olan Galaxy Tab 10.1N'i piyasaya sürmüştü. 10.1N'in satışı için herhangi bir engel yok fakat Samsung, eski versiyonun da satışını yapabilmek için çabalıyor.

Okuyucu Yorumları