Bu kutunun altında ne gizli?

Samsung ve Google'ın Nexus ceplerden sonra ikinci ortaklığı, farklı bir alanda, bu 2 cihazı doğurdu!

Bu kutunun altında ne gizli?

Samsung ve Google sonunda karşımıza tamamen Chrome OS ile çalışan Chromebox ve Chromebook ile çıktı.

Chrome OS ile çalışan iki farklı cihaz da temelde giriş seviyesi kullanıcıyı hedefliyor. Apple'ın Mac OS ve Microsoft'un Windows işletim sistemlerie görünüm olarak bir hayli benzeyen Chrome OS'un merkezinde Chrome bulunuyor. Her iki cihazın da yegane kullanım alanı farklı bağlantı alanları ve tabii ki internet.

Yapılan açıklamaya göre üretilen son Samsung Chromebook 16GB SSD, 4GB RAM ve tamamen yenilenmiş bir "touchpad" ile çıkacak. Cihazın normal satış fiyatı şimdilik 449 dolar olarak belirlendi ama 3G modellere göz dikenler 549 dolarlık fiyatı ödemek zorunda kalacaklar.

Bir diğer ilgi çekici cihaz olan Chromebox ise özellikle masaüstü sistemlere yok oldu gözüyle bakanlara bir cevap niteliğinde geliyor. Tamamen Chrome OS ile bezenmiş olan bu ufak "kutu" bir adet mönitör, klavye ve fareye ihtiyaç duyuyor. Sizlere Chromebox hakkındaki ilk haberi, burada ilk kez CHIP Online duyurmuştu...

Bakalım Samsung - Google ortaklığı ile doğan bu 2 yeni ürün, bir türlü rayına oturmayan Chrome OS için yeni bir dönüm noktası olabilecek mi?

Okuyucu Yorumları