Bu oyunları hiç görmediniz

Daha önce hiç görmediğiniz 20 Star Wars logosu, Episode 7 hakkında şaşırtıcı detay ve fazlası...

Bilinmeyen Star Wars!

Lucas ismi tabii ki Star Wars ile bir anılır ama iş oyun sektörüne geldiği zaman bu isim Lucas Arts olarak bilinir. Özellikle 90'lı yıllarda ardı ardına patlattığı adventure ve Star Wars temalı uzay savaşı oyunları ile bir dönemin lideri olan şirket için üretilen "Rogue Leader: The Story of LucasArts" isimli efsane kitap, içerisinde barındırdığı bilgilerle firmayı birçok yönüyle bizlere sundu...

Fakat en çok dikkat çeken bölüm, bugüne kadar iptal edilen Lucas Arts yapımları kısmı oldu. Kitap her ne kadar 2008 yılında piyasaya çıkmış olsa da içerisinde bulunan 20 adet oyun logosu, bugüne kadar hiçbir yerde görücüye çıkmamıştı. Daha da ilginciyse, kitap üretildiği zaman hakkında hiçbir bilgi kırıntısını bulunmayan Episode 7 için, "Shadow of the Sith" ibaresi kullanılması oldu. İki oyunuyla da Star Wars hayranlarını başına toplamayı başaran Jedi Knight serisinin üçüncü oyunuysa, "Brink of Darkness" ismiyle anılmış ama hiçbir zaman gün yüzüne çıkamamış.

Disney ise Star Wars'ın yayın haklarını aldıktan sonraki geçen zaman içerisinde, hiçbirisi bu kitapta yer almayan tam 40 adet site domain adresini satın almış ve tüm siteler, Star Wars: Attack Squadrons başlığı altında toplanmış. Pek tabi şu anda bu isimin herhangi bir oyuna ait olup olmadığı bile bilinmemekte. Bu da demek oluyor ki domaini alınan siteler ile gıda sektöründen, eğlence sektörüne kadar çok geniş bir yelpazede ürün sunumu yapılabilir. Fakat işin ilginç yanı, EA tam 13 yıl önce, yani 2000 yılından beri üzerinde hiçbir şey yapmadığı "Attack Squadron" isimli bir site domanine sahip ve domain'in hakları 2014 Mart'a kadar EA'nın ellinde.

Oyun sektörü ise an itibari ile Disney'in EA başta olmak üzere, BioWare ve Visceral gibi geliştiricilerle farklı anlaşmalar yaptığı dedikoduları ile çalkalanıyor.

Okuyucu Yorumları