Bu reklam gerçekten çok konuşulacak!

Otobüs duraklarında farklı reklamlar görmüş olabilirsiniz; ama bu reklam tek kelimeyle müthiş...

Alkışlanacak reklam!

Kadına şiddet aslında tüm dünya genelinde görülen, ancak ülkemizde maalesef çok daha yoğun bir şekilde yaşanan bir sosyal olaydır. Çeşitli kampanyalarla her ne kadar kadına olan şiddet azaltılmaya çalışılsa da, kapılar ardında yaşanan şiddet maalesef halen devam ediyor.

Ancak Almanya'nın Hamburg kentinde otobüs duraklarının panolarını süsleyen bir reklam, kadına şiddet konusunda gerçekten de ilginç bir yaklaşımda bulunuyor. Teknolojinin sonuna kadar faydalanıldığı söz konusu reklama yolcular göz attığında mutlu bir çift görüyor. Ancak yolcuların gözlerini panodan ayırmasıyla bu mutluluk resmi ortadan kalkıyor ve kadın şiddet görmeye başlıyor.

Peki bu değişim nasıl oluyor? Bir kişinin bakışlarını kaçırmasıyla panodaki görüntü nasıl değişebiliyor?

Panonun üzerinde yer alan sensör, insanların bakışlarını algılayabiliyor. Bakışları üzerinde hisseden sensör, mutlu bir çifti ekrana yansıtıyor. Ancak bakışların kendinden uzaklaştığını hisseden sensör, bu kez de ekrana önceki resmin tam aksi olan ve kadının şiddet gördüğü bir fotoğrafı ekrana yansıtıyor. Resimlerdeki değişimi insanların anlayabilmesi için ise sensör, bu değişimi birkaç saniyelik gecikmeyle gerçekleştiriyor.

Böylece kadına uygulanan şiddetin gözler önünde değil, kapılar ardında gerçekleştiğine dikkat çekiliyor.

Okuyucu Yorumları