Bu sanki biraz ağır oldu...

Tartışılan site için herkes bir şeyler söylüyor ama bu açıklama, diğerlerine göre biraz "sert!"

Bu sanki biraz ağır oldu...

Hüseyin Cem Köylü

İki hafta önce The Pirate Bay, A.B.D. yasalarının geçerli olmadığı İsveç alan adı .se'ye sessiz sedasız geçiş yapmıştı. Bu değişim, telif haklarının en büyük savunucusu RIAA tarafından rahatsızlıkla karşılandı ve RIAA yardımcı başkanı Mirch Glazier çok sert açıklamalarda bulundu.

Glazier'in sözlerişu şekilde: "Size dolandırıcı bir siteden bahsetmek istiyorum. Besbelli yasadışı olan bir dosya paylaşım sitesi, Amerikan telif haklarıyla korunan her şeyin ortada olduğu bir açık pazar ve bununla gurur duyuyorlar. Kendi ülkesinde suçlu bulundu, ayrıca en az 7 Avrupa ülkesi mahkemesi tarafından da erişime kapatıldı. Ve şimdi bu site, Amerikan yasalarından kaçmak için alan adını değiştiriyor. Utanmadan, yaratıcı Amerikalıların haklarını gasp etmekten zevk alıyorlar. Başka bir deyişle, onlar kötünün de kötüsü..."

RIAA'nın patronu, The Pirate Bay eğlence endüstrisine daha fazla zarar vermeden önce kapatılması için yasa yapıcıları göreve çağırıyor: "İşte bu, yabancı kaynaklı dolandırıcı siteleri hedef alacak yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine en iyi örnek. Teknoloji alanındaki sorumlu liderler yaratıcı fikirler üretmeli ve ekonomimize ve yaratıcı zümremize zarar veren bu hırsızlığa karşı harekete geçmeliler."

Burada can alıcı nokta, müzik endüstrisi grubunun, diğer endüstrilerin de dikkatini çekmek istemesi. Ayrıca görüldüğü kadarıyla RIAA, yabancı uyruklu alan adlarına geçmenin tüm yasalardan sıyrılmanın bir yolu olduğunu fark etmiş durumda. The Pirate Bay ise, bu ağır ithamlar karşılığında, iddiaları çürütecek bir açıklama yayınladı; RIAA'nın gereksiz kuruntular yaptığını ve durdurulması gerektiğini dile getirdi.

Okuyucu Yorumları