Bu sefer de Apple'a saldırdı

Çin hükümeti aldığı radikal kararlarla hem teknoloji dünyasını, hem de politik dünyayı sallıyor...

Çinin yeni hedefi: Apple

Çin hükümeti bir süredir teknoloji dünyasına karşı açtığı savaşta, radikal kararlar alıyor. En son Microsoft ofislerine yapılan baskınlarla gündeme gelen ülke, şimdi de Apple'a tavrını belli etmiş durumda.

Yayılan bir habere göre, Çin hükümeti Apple'ı da ülke içerisinde satış yapması uygun görülen firmalar listesinden sildi. Fakat Merkezi Tedarik Yönetim Merkezinden (MTYM) gelen bir açıklamaya göre, ortaya çıkan haber bir noktada tamamen yalan zira Çin hükümeti hiçbir zaman Apple ürünleri için gereken izinleri tam olarak vermemiş. Öyle görünüyor ki Apple'ın ülke içerisinde sahip olduğu tek izin, enerji tasarruflu ürünler kategorisi altında yer alıyor. MTYM ise konuya olan bakış açısı şu sözlerle dile getirdi; "Apple'ın elindeki izin belgesi, hiçbir şekilde gerekli satış ve dağıtım izinlerini beyan etmiyor."

Konu hakkında araştırma yapan internet sitelerinin birleştiği ortak kararsa, durumun değişen fiyat politikaları ile alakalı olması. Birçok analizci, Çin hükümetinin yaptığı "durdurma" işleminin genel geçer bir hükümet politikası olduğu konusunda hemfikir. Apple ürünlerinin yeniden internet üzerinden satışına başlandı ama her konuda ulusal güvenliği ön plana çıkaran Çin, bakalım önümüzdeki günlerde ne şekilde kararlar alacak...

Okuyucu Yorumları