Bu sezon her NBA maçı VR yayınına kavuşacak

NBA, bu sezon her maçı VR üzerinde yayınlamaya karar verdi!

NBA her maçı VR'da yayınlayacak!

Diğer yayıncılar ve spor ligleri sanal gerçeklik ile sadece ilgilenirken, NBA tam anlamıyla bir dalış yapmış durumda. Geçtiğimiz yıl haftalık canlı oyunları VR ile yayınlayarak yarışın önüne geçen yayın, şimdi de League Pass üyeleri için bütün sezonu kapsayıcı yapmaya hazırlanıyor. NextVR uygulaması ile beraber Samsung Gear VR veya Google Daydream başlıklarında sadece 27 canlı oyun izleyebilmekle kalmayacak, aynı zamanda da "Screening Room" olarak adlandırılan bir şeye erişim imkanına kavuşacaksınız. Burada da sanal gerçeklik içerisindeki her League Pass oyununun arasından seçim imkanına sahip olacaksınız.

Bunun yanı sıra özellik, devasa bir sanal ekranda yayınlamak için 13 NBA maçı seçmenize imkan tanıyacak. Dahası, kısa bir süre sonra sadece Samsung, Google veya ASUS telefonlarla da sınırlanmayacaksınız, ancak bir Windows Mixed Reality (Karma gerçeklik) başlığına ihtiyaç duyacaksınız. Yani yeni NBA sezonu için tam zamanında sunulacak olan Microsoft'un VR platformu NextVR'ı destekleyecek.

NBA, daha fazla canlı yayın sağlamanın yanı sıra izleme deneyimi ile de uğraşmakta. Yeni özelliklerin arasında "sanal ekranın" içinde canlı durum bilgileri sunmak da bulunmakta. Bu özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı henüz açıklanmış değil ancak bilgilerin oyun alanı üzerinde bulunmaları zorunluluğunun olduğu düşünülürse, umarız çok dikkat dağıtıcı olmayacaklardı. Ayrıca yeni bir görüş açısı özelliği de 27 canlı maç sırasında daha fazla kontrole sahip olmanıza imkan tanıyacak.

Sadece maçları VR üzerinde izlemek için League Pass almak istemeyen kişiler için de NBA, maç başına alınabilen ücretli izleme özelliğine de sahip durumda...

Okuyucu Yorumları