Bu tarayıcıyı düşük IQ'lular kullanıyormuş!

Dünyanın en garip tarayıcı araştırması, IE kullanıcılarına dolaylı da olsa, "aptal" diyor!

IE kullananlar "aptal"mış!

İşte dünyanın en çok tartışılacak araştırması: Yeni bir araştırma, aptal olan kullanıcıların Internet Explorer kullanma olasılığının yüksek olduğunu ortaya çıkardı! Kanadalı psikometrik değerlendirme firması AptiQuant tarafından yapılan oldukça kapsamlı bir araştırmada 101.326 kullanıcının IQ'su ölçülmüş ve puanlar, kullandıkları web tarayıcıları ile bağdaştırılmış.

AptiQuant, testlerin ardından şu sonuca varmış: "Oldukça açık olan bir şey vardı... Internet Explorer'ın herhangi bir sürümünü kullanan kullanıcılar, diğerlerinden belirgin derecede düşük zekaya sahipler."

Bunun yanında AptiQuant, Google Chrome, Mozilla Firefox ve Apple Safari kullanıcıları arasında önemli bir zeka farkı bulunmadığını, ancak ortalama olarak IE kullanıcılarından daha yüksek zekaya sahip olduklarını söylüyor.

IE kullanıcılarını ayaklandıracak bir sonuç daha!

IE kullanıcılarını ayaklandıracak bir sonuç daha!
Tıklayarak grafiğin büyük halini görebilirsiniz

AptiQuant,"Yüksek IQ derecesine sahip olan kullanıcıların son 5 senede Internet Explorer'ı terkettiği"sonucuna varıyor.

AptiQuant, kullanıcıların IQ aralıklarına göre tarayıcı kullanımını da grafiğe dökmüş. Burada da IE kullanıcılarını utandıracak bir manzara ortaya çıkıyor, zira IQ yüzdesi arttıkça IE kullanıcı oranı azalıyor. Kullanıcı ne kadar zeki ise Opera, Camino veya Chrome Frame'li bir Internet Explorer kullanma ihtimali o kadar artıyor.

Araştırmadan çıkan diğer bir sonuç ise, düşük IQ'ya sahip kullanıcıların tarayıcılarını değiştirmemekte ısrarcı oldukları.

Bu araştırmayı ne kadar ciddiye alırsınız bilemeyiz ama tarayıcılar konusunda herhalde bu kadar "acayip" bir araştırma ile ilk kez karşılaşıyor olmalısınız. Bakalım Microsoft, bu garip araştırma için ne diyecek?

Okuyucu Yorumları