Bu teknoloji artık Google'ın!

Google'ın cep telefonları için aldığı bu patent, Apple ile yani bir kavga çıkmasına neden olabilir!

Bu teknoloji artık Google'ın!

Telefonunuza yüzünüzü göstererek onun kilidini açabilme işlevi, bir süredir Android'de kullanılıyordu. Şimdi ise Google, bu işlevin patentini resmen almış oldu.

Patentte bir "bilişim cihazına" oturum açarken kullanıcının yüzünü algılamaya yönelik bir yöntemden bahsediliyor. Patentte bahsedilen bu yöntemlerde kullanıcının yüzünün bir fotoğrafını çekmekten, 3D yüz tanıma için farklı açılardan birden fazla fotoğraf çekmekten ve 3D yüz tanıma için yapılabilecek belirli yüz ifadelerinden bahsediliyor. Patent aynı zamanda farklı kullanıcıların yüzleri ile açılabilen çoklu hesapları da ele alıyor.

Patente bakacak olursak, örneğin tabletinizi bir arkadaşınıza verdiğinizde onun yüzünün tanınarak otomatik olarak onunla ilgili oturumun açılmasının planlandığını söyleyebiliriz.

Patentin anlattığı işlev genel olarak Android 4.0'da halihazırda mevcut. Patentin Google tarafından alınması, işlevin sadece Android'de yer alacağı anlamını da taşımıyor. Zira benzer bir işleve ait patent, Apple'ın da elinde bulunuyor. Görünüşe göre ilerleyen günler, bize, Google ve Apple arasında yeni bir tartışmayı da getirebilir...

Okuyucu Yorumları