Bu telefona kaç trilyon verirsiniz?

İnanılmaz bir iPhone: Birçok lüks telefon görmüş olabilirsiniz; ama onlar aslında pahalı değilmiş...

Böyle fiyat görülmedi!

Altın ve elmas neredeyse insanlığın tarihinden beri en değerli süs takılarının yapımında kullanılıyor. Bu takılar hem takanların güzelliğini artırıyor, hem de sosyal statülerini ifade etmek için kullanılıyor. Aslına bakarsanız günümüzde altın ve elmasın popülerliği devam ederken, benzer şekilde plastik de aynı göreve soyunmaya başladı. Artık insanlar ceplerinde taşıdıkları büyük oranda plastikten yapılmış telefonlar ile sosyal statülerini ifade etmeyi tercih ediyorlar. Peki ya bu üst düzey plastik bazlı telefonlar ile altın ve elmas bir araya gelirse ne olur? Cevap zor değil: Sık sık gördüğümüz gibi, dünyanın en pahallı telefonları ortaya çıkar.

Avusturyalı mücevher tasarımcısı Peter Aloisson, insanoğlunun en eski lüksleri arasında yer alan altın ve mücevher ile en yeni lüksü cep telefonlarını birleştirerek bunu başardı. iPhone 3G Kings Buton adlı telefonun üzerinde 18 karat sarı, beyaz ve pembe altın kullanılmış; kenarlarında 138 adet elmas yer alıyor. iPhone'un Home tuşu ise 6,6 karalık tek parça elmastan üretilmiş. Bu telefonun fiyatı ise 1,800 milyon Euro, yani yaklaşık 4 milyon TL.

Sipariş vermeyi düşününler varsa şu adresten Peter Aloisson'la irtibata geçebilir. Fakat ondan önce bu fiyata vergilerin dahil olmadığını söylemekte fayda var.

Okuyucu Yorumları