Bu ülkede artık sosyal medya yok!

Bu ülke, Facebook, Twitter ve YouTube dahil, internette ne varsa top yekün yasakladı!

Top yekün kapattılar!

Birkaç gün önce Musul'da başlayan olaylar hemen her sektörü etkilediği gibi belirli bir kesimin gündelik hayatlarında da derin değişikliklere yol açtı. IŞID tarafından Musul'un kontrolünün ele geçirilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Musul Büyükelçisi'nin rehin alınması ile başlayan olaylar, Irak tarafında da büyük tepki uyandırdı.

Salı günü başlayan olaylar, IŞID'ın Irak başkenti Bağdat'a yürümesi ile iyice kızıştı. Sıcak savaşa girmekten çekinen Irak hükümetiyse, bu grubun ilerleyişini yavaşlatmak için bazı kararlar aldı; özellikle IŞID militanlarının dünyayla iletişimi kesmek için, ülkedeki Facebook, Twitter ve YouTube girişlerini tamamen engelledi. Dün itibarı ile başlanan uygulamada neredeyse tüm medya araçlarına engel koyuldu. Farklı proxy ya da VPN sunucusu kullanarak engelli aşan bazı Iraklılar, durumu Tweet atarak ya da Facebook iletisi paylaşarak tüm dünyaya duyurdular.

Engellemenin en büyük sebebiyse şüphesiz IŞID'ın sosyal medya araçlarını çok fazla kullanması oldu zira militanlar ele geçirdikleri bölgelerin birçok farklı videosunu paylaştıkları gibi, aynı zamanda da Facebook ve Twitter üzerinden attıkları mesajlarla dünyaya düzenli olarak ne yaptıklarını gösteriyorlar. Twitter ise attığı bir tweet ile Irak'tan servislerine ulaşamayan insanların raporlarını gördüklerini ve servislerinin yeniden kullanıma açılması için ellerinden geleni yapacaklarını beyan etti.

Pek tabii durumun nereye varacağı önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz...

Okuyucu Yorumları