Bu üniversitede iPhone ve MacBook almak şart!

Bu okulda iPhone ve MacBook satın almak şart: İşte Apple'ı çok sevindirecek okul kuralı...

iPhone almak mecburi!

Missouri Üniversitesi'nin gazetecilik bölümü web sayfasından yapılan duyuruda yeni öğrencilerin oryantasyon bilgilerine ve ders materyallerine ulaşmak için iPod Touch veya iPhone almak zorunda oldukları bildirildi. iTunes Store'dan ücretsiz indirilebilen iTunes University üzerinden yapılacak bilgi aktarımı için en az bir iPod Touch gerekiyor.

Üniversite yönetimi bununla da yetinmiyor ve öğrencileri için bir dizüstü bilgisayarı da zorunlu koşuyor. Yönetiminin iPod'u ve dizüstü bilgisayarı olmayanlara gösterdiği adres ise üniversite teknoloji mağazası TigerTech. "Dizüstü bilgisayarı olmayan öğrencilere Apple'ı öneriyoruz" diyen yönetim, bir Windows dizüstü kullanmak isteyenlere ise bunun mümkün olduğunu ama bilgisayarlı gazetecilik konusunda ilerlemek istiyorlarsa şimdiden Apple bilgisayarlarla samimi olmaları gerektiğini belirtiyor.

"Apple'ın işletim sistemi MacOS X ,Unix tabanlı ve virüslerden etkilenmiyor. Ayrıca MacBook ve MacBook Pro ile dağıtılan iLife yazılımı fotoğraf, video ve ses düzenlemeyi öğrenmeniz için ek para harcamanızı engelliyor. Windows sistemi aldığınızda bu düzenleme yazılımlarını da ayrıca satın almak zorunda olduğunuzu unutmayın."

Bilgisayarı olmayanlar için kendi mağazalarını öneren yönetim öğrencilerin burada özel anlaşma sayesinde dışarıdan çok ucuza iPod, iPhone ve MacBook edinebileceklerini söylüyor. Acaba okul rektörü aşırı bir Apple fanatiği mi yoksa bu anlaşmanın bizim bilmediğimiz maddeleri mi var?

Okuyucu Yorumları