Bu ürünü Türkiye'de en çok satan kim?

Dijital fotoğraf makinelerinde, Türkiye'de en çok satan marka kim? İşte sorunun cevabı...

Türkiye'de en çok satan kim?

Samsung Electronics, Haziran 2010 itibariyle açıklanan ilk yarı sonuçlarına göre Türkiye dijital fotoğraf makinesi pazarındaki liderliğini korumaya devam ediyor. Bu verilere göre Samsung, dijital fotoğraf makinelerinde 2010 yılı Ocak ayı itibari ile sahip olduğu yüzde 18,6'lık pazar payını Haziran ayı itibari ile yüzde 24,2'ye yükselterek en iddialı pazar payına ulaştı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsung Tüketici Elektroniği Direktörü Lemi Paksoy, şunları söyledi: "İddialı oyuncuların bulunduğu Türkiye dijital fotoğraf makinesi pazarında Samsung olarak uzun süredir birinciliğimizi koruduğumuzdan dolayı mutluyuz. Geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye genelinde toplam 81 bin adet fotoğraf makinesi satıldı. Biz de yüzde 24,2 ile pazar payında birinci olmanın yanı sıra yüzde 20,4 ile cirosal bazda da birinciliği elde etmiş bulunuyoruz. Geçen aya oranla da satışlarımızda yüzde 30 artış gerçekleştirdik ve tüm pazarda en yüksek satış adedini yakaladık".

Lemi Paksoy, Samsung'un modelleri ile ilgili de bilgi vererek; "Bu yıl pazara, her türlü zevke ve ihtiyaca hitap edebilecek birçok yeni model sunduk. En yeni modellerimizden Samsung NX10 ile bu sene profesyonel fotoğraf makineleri alanına da iddialı bir giriş yaptık. Ayrıca geçen yıl pazarda çığır açan çift LCD ekranlı fotoğraf makinesi modellerimiz PL100 ve PL150, başta ailelerden olmak üzere büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra, Türkiye'de en çok satan fotoğraf makinesi modeli 12 megapiksel kamera, VGA video kaydı, akıllı oto çekim ve kolay kullanım özelliklliklerine sahip Samsung ES25 oldu" dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları