İnanılmaz bir iş yapan yapay zeka uygulaması: DALL·E 2 ile tanışın...

İstenen her şeyi anında çizebilen yapay zeka uygulaması: DALL·E 2 ile tanışmaya hazır mısınız?

İnanılmaz bir iş yapan yapay zeka uygulaması: DALL·E 2

Teknoloji harika olsa da, zaman zaman biraz sıkıcı hale gelebiliyor. Ancak arada bir, yeni bir teknolojik gelişme şaşırtıcı ve heyecan verici olabiliyor. Kendisinden istenen her şeyi çizebilen bir yapay zeka, işte bu kategoriye giren bir yenilik.

OpenAI tarafından geliştirilen bu yapay zeka yazılımın adı DALL·E 2 ve kullanıcı tarafından yazılarak tanımlanan bir resmi makine öğrenimini kullanarak çizebiliyor. Geliştiriciler, https://openai.com/blog/dall-e/ adresinden ulaşabileceğiniz web sitesinde yapay zekayı denemenize imkan vereceklerini açıkladılar.

Örneğin, "fotogerçekçi bir tarzda ata binen bir astronot" çizmesini istediğinizde, yapay zeka uygulaması tam olarak böyle bir görüntü oluşturuyor. Burada “fotogerçekçi” yerine “Karakalem” dediğinizde resmin karakteri bir anda değişiyor. Aslında ortada çizilen bir şey yok, görüntülerin tamamı yapay zeka tarafından üretiliyor.

Aslında bu etkileyici yapay zeka uygulaması, teknik demoların çok ötesine de geçiyor. En ayrıntılı istekleri işleyebiliyor ve modern bir sanat müzesinde görebileceğiniz görüntüler üretebiliyor. Demoda yönetmen Karen X Chang bunu gösterdi. Önce DALLA·E 2'den bir sonsuzluk merdiveninden çıkan bir kız çizmesini istedi, sonra da bir sonsuzluk merdiveninden gökyüzündeki kurabiyeden meydana gelmiş bulutlara çıkan bir kızı çizmesini istedi. Yapay zeka bu iki isteği de başarıyla yerine getirdi.

DALL·E 2'in geliştiricileri, sistemi etiketlenmiş resimlerle eğitiyor. DALL·E 2 binlerce “otomobil”, binlerce “ev” veya binlerce “kahve” resmi kaydetmiş gibi görünüyor. Tüm bu kayıtların tutulduğu veri tabanına bakıyor ve kullanıcının istekleri ile en iyi örtüşecek resmi çıkartıyor. Birçok makine öğrenimi programı ile aynı teknikleri kullanan bu uygulamanın farkı, yeri geldiğinde boşlukları kendi kendine doldurması.

Sistemin nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.