Bu yazılımın içinden trojan çıktı!

Eğer Windows'unuza bu yazılımı kurduysanız, sizi bekleyen tehlikeye karşı tetikte olmanız şart!

Bu yazılımı kurduysanız...

BitCoin yatırımcılarının fiyatı hızla değişen bu dijital para birimini izleyebilmek için yardımcı yazılımlara ihtiyacı oluyor. Bitcoin Alarm isimli Windows masaüstü yazılımı da, BitCoin'in değeri, kullanıcının belirlediği değer aralığından çıktığında kullanıcıya SMS göndererek alarm verme amacını taşıyor.

Ancak yazılımın kodlarını inceleyen uzmanlar, bu yazılımda hiç olmaması gereken bazı "şüpheli" bölümler fark ettiler. Yazılımın içinde, antivirüs yazılımının aktif olup olmadığını kontrol eden bir rutin bulunduğunu fark eden güvenlik uzmanları bunun da yazılımın kötü niyetinin ispatı olduğunu vurguluyorlar. Kötü amaçlı bir işlem gerçekleştirecekken, öncelikle antivirüs yazılımının açık olup olmadığını kontrol etmek isteyen yazılımın kötü niyetinden bu şekilde emin olan güvenlik uzmanları, yazılımın kodlarını daha dikkatli inceleyince, kodların arasına gömülmüş yepyeni bir trojan buldular.

Bu torjan, kullanıcının bilgisayarını uzaktan ele geçirmek için kullanılırken aynı zamanda kullanıcının login bilgilerini de sahibine gönderiyor. Bu login bilgileri içinde BitCoin cüzdanının detayları da yer alıyor.

Yani, BitCoin'in değerinin yükselip yükselmediğini anında görebilmek için bilgisayarınıza kurduğunuz yazılım belki de binlerce dolar değerindeki BitCoin'lerinizi siz farkına bile varmadan alıp kendi cüzdanına gönderecek bir hacker'ın şeytanca çalışmasından başka bir şey değil. Eğer bilgisayarınıza bu yazılımı kurduysanız, internet bağlantınızı kesip BitCoin cüzdanınızın şifrelerinizi değiştirerek sağlam bir antivirüs taraması yapamanızı tavsiye ederiz. Aksi halde, binlerce dolarlık BitCoin'leriniz bir anda buhar olup uçabilir.

Okuyucu Yorumları