Bugünün dünyasında tablet alınır mı?

Bugün tablet almaya halen gerek var mı? Özellikle tablet satın almayı düşünüyorsanız, bu maddeleri gözden geçirin!

Bugünün dünyasında tablet alınır mı?

Steve Jobs bizi yaklaşık 6 sene önce iPad'le tanıştırdığından bu yana, farklı işletim sistemleriyle çalışan, farklı boyutlarda, fiyat aralıklarında tabletler piyasaya sürüldü. Sormanız gereken soru ise şu: Bugün gerçekten tablete ihtiyacınız var mı?

IDC'nin son araştırmaları tablet satışlarının dünya çapında düşüşte olduğunu gösterirken tablet sahibi çoğu kullanıcı, tabletini günlerce masada bıraktığı yerden kımıldatmıyabiliyor. Bu yüzden alın terinizle kazandığınız paranızı yeni bir tablete dökmeden önce aşağıdaki maddeleri gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

1. Telefon ekranları büyüyor: 5,5 inç'lik bir telefonunuz varsa, çoğu zaman daha büyük bir ekrana ihtiyaç duymuyorsunuz. Bunun yanında telefonunuz hep yanınızda olduğu için onu kullanmak bir alışkanlık haline geliyor, bu yüzden telefonun tabletten "daha hızlı" olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. Tabletlerin telefonlardaki tüm uygulamaları desteklemediğini de ekleyelim (örneğin WhatsApp'ı telefonunuzla aynı anda kullanamıyorsunuz).

2. Laptop'lar artık daha hafif: 11 - 13 inç arası tabletler, artık daha hafifler ve tabletlerin hafiflik avantajını ortadan kaldırıyorlar. Geride bıraktığımız senelerde ağır bir laptop taşımak yerine bir tabletle dolaşmak anlamlıydı. Ancak modern, hafif laptop'ları istediğiniz her yere kolayca götürebiliyorsunuz. Dahası yanınızda bir akıllı telefon taşırken, taşıyacağınız ikinci cihaz, neden onunla aynı uygulamalara sahip bir tablet olsun ki?

Pil ömrü sorun değil

Pil ömrü sorun değil

3. Pil ömrü sorun değil: Tabletler çoğunlukla telefonlardan uzun pil ömrü sunuyorlar, ancak buna gerçekten ihtiyacınız olmayabilir. Üstelik yeni laptop'lar, pil ömrü konusunda fena değiller. Örneğin MacBook Air, çoğu kullanıcıya yetecek 10 saatlik pil ömrüyle geliyor.

4. 2-in-1 laptop'lar: IDC'nin verileri, tabletlerin düşüşte, PC'leri taklit eden 2-in-1 tabletlerin yükselişte olduğunu söylüyor. Çoğu kullanıcı, klavye takılabilen, böylece yazı yazmayı kolaylaştıran tabletleri tercih ediyor. 2-in-1'ler, hem tablet, hem de laptop gibi kullanılabildiği için size tabletten daha eksiksiz bir deneyim sunuyor.

5. E-reader'lar daha iyi: E-reader'lar, e-ink ekranları sayesinde gözünüzü yormuyorlar, üstelik çok hafifler. Kitap okurken elinizde uzun süre tutacağınız bir tabletin hafifliği oldukça önemli; bugünkü 7 inç'lik normal tabletler bile birkaç dakika sonra kolunuzu yorabiliyor.

6. Aldıktan sonra kullanacak bir şeyler bulurum: Tablet satın almak isteyen kullanıcıların bazıları, bu tarz sorunlu bir düşünce yapısına sahip. Tablet almadan önce neye ihtiyacınız olduğunu iyi düşünün. Tabletinizi her gün kullanmayacaksanız, onu açtığınızda güncelleme ve uyarı bombardımanına tutulacağınızı da söyleyelim. Apple Music ile müzik dinlemeden önce onu güncellemeniz, epostanıza ulaşan PDF'i açmak için önce PDF görüntüleyicinizi güncellemek zorunda kalabilirsiniz. Telefonunuzda baktığınız Facebook uyarıları, mesajları ve epostalar, tabletinizde yeni uyarılar olarak karşınıza çıkabiliyor. Bu durum, belki de tablet sahibi olmanın en can sıkıcı yanı - her gün kullanmadığınız bir tablet, onu açtığınızda sizi ilgisiz şeylerle bombardımana tutup, amacınızdan uzaklaştırabiliyor.

Okuyucu Yorumları