BUILD'de bizi bekleyen Windows 8 sürprizleri!

MS, Win 8'i BUILD konfensında tanıtacak. Peki ama bizi bekleyen sürprizler neler?

Windows 8 sürprizleri!

Bugün tüm gözler, Microsoft'un Windows 8 hakkında yeni detaylar vereceği BUILD konferansında olacak. Microsoft, Windows 8'in Windows 95'den beri olan en köklü değişiklikleri getireceğini söylüyor.

Windows 8, masaüstü PC'lerden netbooklara ve tabletlere birçok farklı platformda çalışabilecek. Dolayısıyla yeni Windows, WP7'ye benzer dokunmatik tabanlı bir giriş ekranına sahip olacak. Ancak Microsoft, dokunmatik Windows'un gereksinimleri karşılamayacağı durumlar için alıştığımız Windows masaüstüne de kolaylıkla erişmemize izin verecek.

İşte bugün başlayacak ve Cuma'ya kadar sürecek konferansta büyük olasılıkla bizi bekleyen sürprizler:

Daha çok dokunmatik desteği: Windows 8'daki dokunmatik desteğini, Microsoft'un yayınladığı bir videoda ve Haziran ayında yapılan D9 konferansında kısaca görmüştük. Açılış ekranında yer alan döşemeler yoluyla hava, posta, fotoğraflar, sosyal ağlar gibi dokunmatik uygulamalar yanında geleneksel Windows uygulamalarına da erişebiliyorduk.

Akla gelen en önemli soru ise şu: Windows 8 kullanıcıları, zamanlarının çoğunu bu yeni dokunmatik tabanlı arayüzde mi geçirecek, yoksa onu Windows 8'e geçer geçmez kapatacak mı? Bu sorunun BUILD'de yanıt bulmasını bekliyoruz.

Tabletler, uygulama mağazası ve diğerleri

Tabletler, uygulama mağazası ve diğerleri

Windows'lu tabletler: Tabletlerin BUILD konferansında gösterileceği düşünülüyor ancak odak noktasının tabletler mi yoksa bir Windows 8 prototip cihazı mı olacağı bilinmiyor.

Uygulama mağazası: Microsoft, bir Uygulama Mağazası takımının Windows 8 üzerinde çalıştığını söylemişti.

Mobil uygulamalar ve Windows 8: Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang, geçtiğimiz günlerde Windows Phone 7 uygulamalarının Windows 8'de de çalışacağına inandığını söylemişti. Windows 8'in bir yapısında ise işletim sisteminin AppX adında yeni bir uygulama paketini kullanacağı ortaya çıkmıştı.

Beta sürüm: Windows kullanıcılarının ne zaman Windows 8'in beta sürümünü yükleyebilecekleri de cevabı merak edilen sorulardan. Windows 7'nin geliştirme sürecinde Microsoft, ilk herkese açık beta sürümünü Ocak ayında piyasaya sürmüş, işletim sisteminin final sürümü ise Ekim ayında ortaya çıkmıştı.

Okuyucu Yorumları