Bükülebilir pil teknolojisi gerçek oldu

Bükülebilen ekranları unutun; bilim adamları, bakın bu kez neyi, nasıl büktüler...

Sonunda onu da "büktüler!"

Koreli bilim adamları, dünyanın ilk işlenebilir ve bükülebilir pilini geliştirdi. Sonunda gerçeğe dönüşen teknoloji sayesinde, elektronik cihazların geleceği bir hayli değişecek.

Bilim adamlarının geliştirdiği yeni bükülebilir pil tasarımı, herhangi bir yüzeye nanomateryal kullanarak sıvımsı bir polimer elektrolit oluşmasını sağlıyor. Karşılaştırmak gerekirse, halihazırda kullanmış olduğumuz piller ise sıvılaştırılmış elektrolit kullanıyor. Bilim adamları, polimer elektrolit çözeltisi kullanarak geliştirilen yeni bükülebilir pillerin, günümüz pillerine oranla ısınmaya oldukça dayanıklı olduğunu söylüyor.

Profesör Lee Sang önderliğinde Güney Kore'nin Ulsan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bir araya gelen araştırma ekibi, geliştirdikleri pile dair şu açıklamada bulundu: "Sıvılaştırılmış elektrolit kullanan günümüzün lityum-iyon pilleri, güvenlik konusunda oldukça sıkıntılı. Zira elektrolitleri ayıran zar tabakası, patlamalara neden olacak derecede ısınmaya duyarlı. Bizim geliştirdiğimiz pil ise esnek olmasına rağmen sıvı değil, katı madde kullanıyor. Bu anlamda, dayanıklılık açısından daha istikrarlı olacaktır."

Nihayet gerçeğe dönüşen teknoloji sayesinde, bükülebilir cep telefonlarına ulaşmamız an meselesi...

Okuyucu Yorumları