Evinize bir asteroit düşerse ne olur? Bu site, cevabı tün çıplaklığı ile veriyor

Yeni bir web sitesi, bulunduğunuz yere, hatta evinizin çatısına bir asteroit çarparsa başınıza neler geleceğini tüm çarpıcılığı ile gösteriyor.

Evinizin üzerine bir asteroit düşerse...

Dünya'ya dev bir asteroidin düşmesi korkusu her zaman yaşadığımız bir korku. Bunun yanında, çok daha küçük gök taşlarının da Dünya üzerindeki bir yere düşme ihtimali yok değil.

Peki ama bir asteroit bulunduğunuz yere, hatta evinizin üstüne düşerse nasıl bir yıkıma neden olabilir? Neal Agarwal, bu soruya şekilde doğru bir cevap bulabilmeniz için olağanüstü miktarda zaman ve veri harcayarak çok ilginç bir site hazırladı.

Bu sitede bulunduğunuz yere çarpacak bir asteroidin ne kadar hasar vereceğini öğrenebiliyorsunuz. Bunu yaparken asteroidin boyutunu ve düşüş açısını seçme şansına bile sahipsiniz.

Aslında, bir araştırma şunu söylüyor: "Bir asteroitin boyutu aslında o kadar da önemli değil; bunun yerine, her şey etki alanındaki kaya bileşimiyle ilgili. Belirli bileşimler, atmosfere yükselen ve küresel felakete neden olan toz oluştururken, diğerleri sadece yakın alandaki her şeyi yok ediyor."

Bulunduğunuz yere bir asteroit çarparsa nasıl bir etkisi olacağını görmek istiyorsanız, hemen bu adrese girin ve kendi gözlerinizle görün...