Bulut depolama hizmetleri testte!

Dropbox, SkyDrive, Google Drive ve diğerleri... Hangisi daha iyi, hangisini kullanalım?

Dosya depoları kapıştı!

Hangi bulut depolama hizmetinin makinenize en az yük getirdiğini merak eden araştırmacılar, 5 popüler hizmeti karşı karşıya getirdiler.

Testte Dropbox, SkyDrive, Google Drive, Amazon Cloud Drive ve Wuala gibi hizmetler ter döktü. Araştırmanın sonuçları, Dropbox'un masaüstü istemcisinin bant genişliği kullanımında diğerlerine göre daha tasarruflu olduğu ortaya çıktı. Amazon'un Cloud Drive'ı ise teste göre bant genişliğini adeta çöpe atıyordu. Teste göre hizmet, 1 MB'lık içeriği göndermek için 5 MB veri alış verişi yaptı.

Daha da kötüsü Amazon Cloud Drive'ın 15 saniyede bir sunucuya bağlanarak yeni bir HTTPS bağlantısı açması. Bu tür bir uyarı stratejisi, günde tam 65 MB veri tüketimi anlamına geliyor. Diğer hizmetlerin sunuculara çok daha nadir bağlandığı ve çok daha az veri gönderip aldığı ortaya çıktı.

Araştırma, veri merkezinin konumunun da önemli bir faktör olduğu sonucuna vardı. Test Avrupa'da yapıldığından Avrupa merkezli Wuala, sunucuların yakın olması nedeniyle iyi bir performans sağladı. Google'ın farklı bölgelerdeki veri merkezleri gecikme süresini düşürürken ona en iyi performansı kazandırdı.

Testin sonuçlarına göre Dropbox, tüm verileri ABD üzerinden iletmesine rağmen birinci oldu. Hizmet bu başarısını istemcisinde kullandığı bant genişliği kullanımını azaltan numaralara borçlu.

Okuyucu Yorumları