Bulutistan'a Yılın Startup Servis Sağlayıcısı Ödülü

Bulutistan, Euro Cloud tarafından düzenlenen Avrupa Bulut Ödülleri'nde "Yılın Startup Servis Sağlayıcısı" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Türkiye'nin ilk ve tek Bulut entegratörü

Türkiye'de bulut bilişim alanındaki ilk ve tek Bulut entegratörü olma özelliği taşıyan Bulutistan, Euro Cloud tarafından düzenlenen Avrupa Bulut Ödülleri'nde "Yılın Startup Servis Sağlayıcısı" kategorisinde ödüle layık görüldü. Önceki gün The Ritz Carlton'da gerçekleşen ödül töreninde Bulutistan'ın ödülünü, şirket kurucu ortaklarından Orçun Murat Özalp teslim aldı. Bu sene dördüncüsü düzenlenen Avrupa Bulut Ödülleri'nden ödül alan şirketler Avrupa'nın en prestijli bulut bilişim ödülü Euro Cloud Awards için de mücadele verecekler.

Aldıkları ödülün bulut bilişim alanındaki yeni girişimler açısından çok önemli bir teşvik niteliği taşıdığını belirten Bulutistan Kurucu Ortağı Orçun Murat Özalp, "Bulut entegratörlüğü, gelecek beş yılın bulut alanında en hızlı büyümesi beklenen iş kolu. Türkiye için olduğu kadar dünyada da çok yeni bir alan. Hibrid bulut, büyük veri, "kendi cihazını getir (BYOD)" ve mobil hizmetlerdeki gelişmelerin bulut entegratörlüğünün önünü açarak tüm dünyada bir sıçrama yaratması bekleniyor. Bu açıdan, Türkiye'de ilk ve tek Bulut entegratörü olma özelliği taşıyan şirketimizin bu ödülle taçlandırılması bizim için büyük mutluluk. Bu başarıyı Avrupa'nın en önemli bulut bilişim ödülü Euro Cloud Awards'da da devam ettirebilmek en büyük hedefimiz" dedi.

Türkiye bölgenin bulut üssü olabilir

Her segment ve ölçekteki şirketlere bilişimde fırsat eşitliği sağlayan bulut teknolojilerinin, özellikle Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ'ler için büyük fırsatlar sunduğuna değinen Özalp, "Sahip olduğu gelişmiş ulusal iletişim ağıyla Türkiye bölgede daha avantajlı bir konumda. Türkiye, bulut teknolojileri ile içeride ekonomik kalkınmayı teşvik ederken, dışarıda bölgenin bulut üssü olmak gibi bir göreve aday olabilir. Bu konuda ilgili standartlar ve regülasyonların oluşturularak, güvenlik risklerinin bertaraf edilmesi büyük önem taşıyor," dedi.

Bulutistan'ın bulut servis sağlayıcıları ile şirketler arasında teknolojik bir köprü oluşturduğunu söyleyen Özalp, "Şirketlerin çoklu seçenekler arasında, hangi bulut çözümünü seçmesi gerektiğine karar vermesi kolay değil; özel bir uzmanlık gerektiriyor. Biz bu noktada devreye giriyoruz. Bulutistan şirketlere ihtiyaçların belirlenmesinden, önerilen çözümlerin yönetilmesi ve izlenmesine kadar giden süreçte uçtan uca danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu alanın en önemli sorunu, bulut konusunda yetişmiş ve yüksek nitelikli insan kaynağına olan ihtiyaç. Şirket olarak, bulut alanında deneyimli ekibimiz, küresel iş ortaklıklarımızdan aldığımız güç ve başarılı referanslarımızla şirketlerimize operasyonel verimlilik, erişilebilirlik, hız, ölçek ve müşteri memnuniyeti açısından en uygun bulut çözümlerini sunuyoruz" dedi.

Bulut Bilişim sektöründeki başarılı çalışmaları ön plana çıkarmayı amaçlayan ve bu sene dördüncüsü gerçekleşen Avrupa Bulut Ödülleri beş kategoride veriliyor. Bulutistan, piyasadaki hangi ihtiyacı karşılamak üzere yola çıkıldığı, hizmette sunulan farklılık ve büyüme rakamları gibi pek çok kritere bakılarak "Yılın Startup Servis Sağlayıcısı" ödülüne layık görüldü.

Okuyucu Yorumları