Bumblebee eleştirmenlerden tam not aldı!

Micheal Bay'den kurtulan sempatik otobot Bumblebee serinin geleceğini aydınlattı.

Bumblebee, Transformers'ı Kurtardı!

2007 yılında gösterime giren Transformers, otoritelerden yüksek puanlar toplarken, gişe hasılatında da turnayı gözünden vurmuştu. Michael Bay'in yönettiği 2 Oscar adaylı yapım; Shia LeBouf, Tyrese Gibson, Josh Duhamel, Anthony Anderson, Megan Fox, Rachael Taylor, John Turturro ve Jon Voight gibi oyuncular ve üstün bilgisayar efektleri ile tam bir görsel şölendi. Transformers, 150 milyonluk yapım bütçesine rağmen 700 milyon doları aşan bir gişe hasılatı elde etti.

2009'da gösterime giren serinin ikinci filmi The Revenge of the Fallen da ise tehlike çanları çalmayı başladı. Yapım 1.2 milyar dolar gişe hasılatı elde etti ve ancak Michael Bay, film eleştirmenlerden geçer not alamadı. Hatta bazı eleştirmenler Michael Bay'i aşırı Amerikan milliyetçiliği ve ırkçılıkla suçladı.

Bu eleştiriler Transformers hayranlarını pek etkilemedi. Serinin üçüncü ve dördüncü filmleri de 1 milyar dolar bandını kolayca geçtiler. Ancak eleştiriler sertleşiyor; yapım ve reklam bütçeleri artıyordu.

Beşinci filmde beklenen facia gerçekleşti. Rotten Tomaetos ve MetaCritic gibi sitelerde 15/100 ortalama puanlar alabilen Transformers: The Last Knight, 300 milyon dolarlık devasa yapım bütçesine rağmen 605 milyon dolar gişe hasılatı elde edebildi. Bu da stüdyonun "nominal zarar" ettiği anlamına geliyordu.

Transformers serisinin umudu artık, geçmişi konu alan Bumblebee olmuştu. Stüdyo Michael Bay'in yerine Travis Knight'a yönetmenlik teklifinde bulundu. Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr., John Ortiz, Jason Drucker ve Pamela Adlon gibi popüler oyuncular da Knight'a eşlik etti. Peter Cullen'da tüm filmlerde olduğu gibi Optimus Prime'ın sesi oldu.

Yapım, 3 Aralık 2018'de pek çok ülkede gösterime girdi. Rotten Tomaetos'tan 94/100, MetaCritic'ten 70/100 civarı puanlar toplayan yapım, serinin en iyisi oldu. Stüdyodan sızan bilgilere yapım, gösterime girdiği ülkelerde ciddi gişe hasılatı elde etti. Üstelik yapım bütçesi 100 milyon dolar civarında. Olumlu eleştiriler ABD'deki ön bilet satışlarınının patlamasına neden oldu. Bumblebee, ülkemiz ve ABD'de 21 Aralık 2018 tarihinde izleyicilerle buluşacak.

Bir güzel açıklama da yapımcı Lorenzo di Bonaventura'dan geldi. Lorenzo di Bonaventura, "Yeni Transformers filmleri için çalışmalara başlandı. Yeni yapımlar öncülere göre farklı bir tonda sunulacak ve robotlara ağırlık verilecek." ifadelerini kullandı.

Okuyucu Yorumları