Bunlara netbook demek zor!

Asus'un yeni netbook modelleri, iddialı laptop'lara bile taş çıkartacak özelliklerle geliyor...

Bunlara netbook demek zor!

Bilgisayar sektöründe artık öyle şu masaüstü çok kaliteli ya da şu dizüstü inanılmaz gibi replikler duyamaz olduk. Bunun en büyük sebebiyse Netbook ve Netbook / Tablet hybird cihazların piyasayı açık ara domine etmesidir.

Asus'sa Eee PC serisiyle Netbook cephesinde bir hayli yol kat etmişti. Aynı seriye eklenen yeni Asus Eee PC 1015PEM'se çıtayı birkaç ibre yukarı çıkarıyor. Cihaza baktığımız anda ilk göze çarpan özellik, benzeri modellerden görmeyi bile beklemediğimiz USB 3.0 bağlantısı oluyor. USB 2.0'dan tam on kat hızlı veri transferi yapan bu özelliği sayesinde Asus, direk olarak geleceğe yatırım yapmanızı sağlıyor.

Bluetooth 3.0 ve çok daha fazlası...

Bluetooth 3.0 ve çok daha fazlası...

Bluetooth 3.0'se bir başka yenilik. Mobil cihazlardan gelen verilerin yine çok daha hızlı aktarılmasına olanak sağlayan bu özellikle de kendisini farklı bir konuma çekiyor Asus. Fakat en ama en önemlisi kullandığı işlemci: Intel dual - core Atom işlemcisiyle bezenmiş bu minik canavar, aynı zamanda da dual - core işlemci kullanan ilk Netbook olarak da tarihe geçiyor. CPU ve GPU işlerini tek başına üstlenen bu güzide işlemci sayesinde artık çok farklı bir Netbook deneyimi yaşayacağımız kesin.

Son olarak da pil süresine değinmek istiyorum. 12 saat gibi yüksek bir pil ömrüne sahip olan cihaz, en yüksek performansta kullanımın da bile üç ila dört saat ayakta kalabiliyor.

Okuyucu Yorumları