Bunu da gördük: Korsan korumalı virüs!

Virüsün de korsan korumalısı olur mu? Ama sıkı durun, bu virüste daha çok şaşırtıcı özellik var...

Korsan korumalı virüs!

Zeus isimli zararlı yazılım güvenlik araştırmacılarının başını çok ağrıtıyor.

Korsan-hacker kara borsasında satılan Zeus yazılım kiti, insanların bilgisayarlarını ele geçirmeye yarıyor. Kötü niyetli kişilerin suç işlemek için satın aldığı bu yazılım kiti korsana karşı üst seviye korumaya sahip çünkü lisans fiyatı çeşitli araçlarla birlikte 4.000 dolardan 10.000 dolara kadar çıkıyor.

Kurulumdan sonra donanımı tanıyan ve böylece anahtarın sadece o PC'de çalışmasını sağlayan korsan koruma yöntemi, kopya kullanımına karşı Microsoft tarafından geliştirilmişti. Şimdi Zeus tarafından da kullanıyor.

Zararlı yazılım kitinin farklı paket ve fiyat seçenekleri var. 500 dolar ekstra ücret karşılığı Jabber mesajlaşma yazılımı kullanarak veri alma modülü, 2000 dolara Firefox'ta yazım alanlarındaki bilgileri çalan modül ve daha fazlası satılık.

Esas kabus şimd başlıyor

Esas kabus şimd başlıyor
Zeus'un yeni özelliği tanımlanmasını çok zorlaştıracak

Suçlulara en gelişmiş güvenlik önlemlerinden bazılarını aşmalarını sağlayan bu gelişmiş suç aracı, uzaktan tam kontrol sağlayan sanal ağ modülü ile 10.000 dolara maloluyor.

Elbette kredi kartlarından hırsızlık, dolandırıcılık yapmaya niyetli suçlular için bu yatırım hiçbir şey değil. En gelişmiş güvenlik önlemleriyle kasıt, bankaların kullandığı cinsten güvenlik sistemleri ve ihtimaller dehşet verici.

Zeus 1.3.3.7 kullanımda ama 1.4 de beta test aşamasında. Bu yeni sürüm her bulaştığı bilgisayarda tanımlanmasına sebep olan parmak izini otomatik olarak değiştirecek.

Anti-virüs şirketlerinin işi bu sefer cidden zor, hatta kabus gibi...

Okuyucu Yorumları