Burger King'den "Wi-fire"

Burger King restoranlarında kablosuz internet hizmeti sağlamaya başladı.

Wi-Fi seni çağırıyo!

Şu anda toplam 21 ilde 110 Burger King® restoranında başlatılan kablosuz internet hizmeti daha sonra 23 il ve 155 restorana yayılarak 77 Mbps kapasitesindeki bir omurga ile Türkiye'nin kendi alanındaki en geniş ağını oluşturacak. Burger King® restoranları da bundan böyle havaalanları ve alışveriş merkezleri gibi kablosuz internet (wireless fidelity) özelliği olan "sıcak nokta" haline gelecek. Hizmetin tanıtımı da bu kavrama ve alevde ızgarasıyla ünlü Burger King® ürünlerinin esprisiyle "Wi-fire" adıyla yapılıyor.

Burger King® müşterileri, taşınabilir bilgisayarları (notebook, PDA) veya WLAN (diğer adıyla Wi-Fi) özellikli cep telefonları ile kablosuz internet servisinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Burger King® restoranlarına kurulan kablosuz internet erişim noktaları sayesinde yerel internet şebekesine radyo dalgası ile bağlanan müşterilerin bilgi alışverişindeki güvenlik, illegal içeriğe karşı filtre, Türkçe uyumu gibi konular, Superonline tarafından en iyi biçimde sunuluyor.

Türkiye'nin en geniş kablosuz internet ağlarından birini oluşturan bu projenin sadece altyapı yatırımı ve servisi için Burger King®, yılda yaklaşık 200.000 Dolarlık bir yatırım yapıyor.

Okuyucu Yorumları