Büro PC: Küçük, güvenli ve performanslı

Intel teknolojisini kullanan bilgisayarlar, firmalar için çok önemli olan ortak çalışma, hareketlilik ve güvenlik gibi istekleri tamamen yerine getirebilecekler. Bunun için Intel başkan yardımcısı Bill Siu, San Francisco’da düzenlenen Intel Developer Forum’da (IDF) yeni “Digital Office” konseptini t

Büro PC: Küçük, güvenli ve performanslı

Siu, Intel’in “Digital Office” vizyonunu desteklemek için geliştirdiği ve sunmaya hazırlandığı bir çok teknolojiyi tanıttı. Temel olarak Hyper Threading’li Pentium 4 ve Grantsdale kod ismindeki yeni nesil chipsetler kullanılıyor.

Siu’ya göre BTX spesifikasyonları temel alınarak kompakt PC’ler gerçekleştirilebilir. BTX, Balanced Technology Extended kısaltması ve güncel anakartlardaki ATX standardının yerini alacak.

Güvenli PC’ler için Intel teknolojileri

Intel, bir çok teknoloji sayesinde masaüstü PC’lerin daha güvenli olmalarını sağlayacak. Hyper Threading teknolojisi, LaGrande kod ismindeki teknoloji ve şu anda Itanium 2 işlemcilerinde kullanılan No Execute Memory Protection. Bu ılın ikinci yarısından itibaren masaüstü sistemler için işlemcileri satışa sunulacak.

Intel, işlemci ve chipsetlerini ileride Vanderpool teknolojisi ile donatmak istiyor. Böylece platformun güvenilirliği arttırılacak ve yönetimleri daha da kolaylaştırılacak. Vanderpool, uygun programlar ile farklı işletim sistemlerindeki bir çok yazılımın tek bir PC üzerinde aynı anda çalışmasına imkan tanıyacak.

Okuyucu Yorumları