Bütün bu fiyatlar da neyin nesi?

iPad 2'nin üretim maliyeti ve satış fiyatı arasında ne kadar fark olabilir? İşte şaşırtıcı cevap...

iPad 2 ne kadara çıkar?

Apple'ın uzun zamandır beklenen bombası birkaç gün önce internet sitesi üzerinden patlamıştı. iPad'i çok beğenen son kullanıcılarsa, çoktan online siparişlerini verdiler bile. Peki, bu cihazın site üzerindeki fiyatları ne kadar doğru?

IHS iSuppli isimli bir firma, teknolojik ürünleri en ince detayına kadar yıllardır inceliyor. Bu sefer ellerine geçen iPad 2'yse, satış fiyatının çok ama çok daha altında bir maliyet oranıyla lanse edildi. Cihazı inceledikten sonra AllThingsDigital isimli site üzerinden detaylı bir açıklamasına yer verilen iSuppli, iPad 2'nin Verizon Wireless 32 GB'lık modelinin 323,35 dolara mal olduğunu ve aynı modelin bir diğer firma olan AT&T altında da 326,60 dolardan satışa sunulduğunu gözler önüne serdi.

Bu maliyetlere karşın iPad 2'nin ortalama satış fiyatının 729 dolar gibi bir rakam olduğu göz önüne alındığında, rakip firmalar olan Motorola ve Samsung'un piyasaya çıkaracağı yeni ürünlerine karşı Apple'ın inanılmaz bir fiyat esnekliği göstereceği işten bile değil.

iSuppli'nin Motorola için yaptığı maliyet hesaplamalarına göreyse; Motorola Xoom, 359,92 dolara mal edilen ama 800 dolarlık etiket fiyatına sahip bir cihaz.

Okuyucu Yorumları