Büyük anlaşma direkten döndü!

Eğer 2 devin müthiş anlaşması direkten dönmeseydi, cep pazarında gerçek bir deprem olabilirdi!

Büyük anlaşma direkten döndü!

Büyük iddia: The Wall Street Journal kaynaklı bir habere göre, Microsoft ve Nokia arasında Nokia'nın cep telefonu üretim bölümünü satın almak üzere görüşmeler yapıldı ancak son anda anlaşma sağlanamadı!

Hem yazılım hem de donanım üreticisi Apple, yazılım üreticisi Google ve donanım üreticisi Samsung tarafından domine edilen akıllı telefon pazarında Windows 8'in rekabet gücünü artırmak için doğru bir adım olarak nitelendirilen bu anlaşmanın neden bozulduğu konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ancak sızan haberlere göre iki firmanın konu ile ilgili yetkilileri bir aydır İngiltere'nin başkenti Londra'da görüşüyorlar ve bir anlaşmaya varmaya çalışıyorlardı. Microsoft ve Nokia yetkilileri bu konuda kendilerine sorulan soruları yanıtsız bırakıyorlar.

Bilindiği üzere Microsoft ve Nokia iki yıl önce özel bir anlaşma imzalamışlar ve bu anlaşma gereği Nokia akıllı telefon segmentindeki ürünlerinde sadece Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 8'i kullanıyor. Eğer Microsoft Nokia'nın üretim bölümünü de alsaydı, Apple ile rekabette bir adım daha ileri atmış ve aynen Apple gibi hem yazılım hem de donanım üreticisi konumuna geçmiş olacaktı. Endüstri analistleri Microsoft'un pazardaki klasik ve durağan pozisyonunu bu tür bir atakla iyileştirmeye çalışmasının iyi bir hamle olduğunu belirtiyor ancak sonunca ulaşmamasının hayal kırıklığı yarattığının altını çiziyorlar.

Okuyucu Yorumları