Büyük Facebook pişmanlığı!

Zor günler geçinen eski internet devinin patronu, bir zamanlar Facebook için söylediklerine ağlıyor!

Büyük Facebook pişmanlığı!

Bu hafta Yahoo'nun geçici CEO'luk görevini üstlenen Ross Levinsohn, bir zamanlar ağzından çıkan şu cümleyle hatırlanıyor: "Facebook için 2 milyar doları tabi ki ödemeyeceğiz." Levinsohn, bunları 30 Mart 2006'da söylediğinde News Corp.'un Fox Interactive bölümünün başkanıydı ve belki de haklıydı.

Ancak halka açıldığı gün 100 milyar dolardan fazla değerlenen Facebook karşısında Levinsohn'un bu sözleri komik kalıyor. Yine de Levinsohn'un sözleri, o zamanlar News Corp.'un Facebook'un 4 katı kullanıcıya sahip olan Myspace için yeni 580 milyon dolar harcamış olması nedeniyle kabul edilebilir. Aynı yılın ilerleyen aylarında Levinsohn'un şu anki işvereni Yahoo, Facebook'u neredeyse 1 milyar dolar karşılığında satın alıyordu.

Levinsohn, 2006'daki bir konferansta "bu bizim işimize yaramaz" demişti. Ancak belki de Levinsohn, haklı çıkacaktı. Facebook, eğer satın alınmış olsaydı bugünkü başarısına belki de ulaşamayacaktı. Gerçek şu ki Facebook bugün News Corp., Yahoo ve Facebook'u satın almaya çalışan diğer bir şirket olan Viacom'un toplam değerinden daha büyük bir piyasa değerine sahip.

Okuyucu Yorumları