"Büyük lokma ye, büyük laf etme" taktiği

MS ne yapmaya çalışıyor: Microsoft'un yeni arama motoru Bing için yaptığı açıklama herkesi şaşırttı.

Büyük lokma ye...

"Aramada daha iyi olmak istiyoruz. Endüstriyi ileriye taşıyan firmalardan biri olmayı umuyoruz" diyen kişi Microsoft'un patronu Steve Ballmer. Ballmer, arama konusunda yeni projeleri olan Bing'e güveniyor ama görünüşe göre beklentileri de pek yüksek değil. Arama motorunun herkese cazip gelmeyebileceğini söyleyen Ballmer, %20'lik bir pazar payı elde etmeyi umduklarını açıkladı.

Reklam konusunda Microsoft'un bütçesi hakkında bazı söylentiler var fakat henüz kesin bir rakam açıklanmadı. Steve Ballmer bu konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Tanıtım bütçesini onaylarken neredeyse küçük dilimi yuturyordum". 60 milyar dolarlık firmanın yöneticisi olan Ballmer'ı bu kadar etkileyen reklam bütçesinin tahminlerin bile ötesinde olabileceği ihtimali güçlenmeye başladı.

Tüm bunlar, Microsoft'un aslında %20'den çok daha fazlasını hedeflediğini, ancak olası bir başarısızlık durumunda "büyük lokma ye, büyük laf etme" durumuna düşmek istemediğini gösteriyor. Bakalım Bing Google'ı ne kadar sarsabilecek?

Okuyucu Yorumları