Büyük markaların logoları, yakında gökyüzünde

Gökyüzüne baktığınızda ünlü bir markanın logosunu gökte süzülürken görürseniz sakın şaşırmayın.

Ticari bulutlar

Artık gökyüzüne baktığımızda ünlü markaların logoları şeklinde bulutlar görmek olağan bir hal alacağa benziyor. Yani stres atmak için tatile çıkıp, plajda uzanıp gökyüzüne bakarak rahatlamak pek de mümkün olmayacak. Neden mi? Çünkü hayatımıza yeni bir kavram, "Ticari bulutlar" giriyor. Anlayacağınız, artık büyük şirketler gökyüzünü de kullanıp hepimizi reklam bombardımanına tutacak.

Hollywood'un özel efektler uzmanı Francisco Guerra'nın geliştirdiği bulut makinesi, reklam bulutlarını gerçeğe dönüştürmekle görevli. Guerra, makineye doldurduğu sabun köpüğü ve helyum gazını karıştırıp, istediği şekilde bulutlar üretebiliyor. Galerimizde, Guerra'nın özel bulutlarından bazılarını görebilirsiniz.

60 kilometre menzili olan, "Flogos" adını verilen bu "bulutlar" pek çok şirketin dikkatini daha şimdiden çekmiş durumda. Uluslararası dev şirketlerin, özellikle havanın açık olduğu yaz aylarında, turistik bölgeler üzerinde logolarını bulut şeklinde tepemizden geçirip reklam yapmayı isteyeceklerini tahmin etmek hiç de güç değil.

chip.com.tr - Hurriyet

Okuyucu Yorumları