Büyük ortaklık bitti!

Pek çok kez gördüğümüz ayrılıklara bir yenisi daha eklendi: İşte yollarını ayıran 2 büyük dev!

Büyük ortaklık bitti!

Hüseyin Cem Köylü

2009 yılında başlayan Sony ve Sharp ortaklığı sona erdi. Sony, Sharp'ın LCD ekran işine 126 milyon dolar yatırım yaparak şirketin ekran üretim bölümünün yüzde 7'lik bölümünü satın almıştı.

Aslında anlaşmanın bozulacağı Mart ayında Sony'nin yaptığı "artık riskli alanlara finansal destek sağlamayacağız" açıklamasıyla ilk sinyallerini vermişti. Bu yıl Eylül ayın kadar iki şirket ortaklıklarında nasıl bir gelecek olacağını kararlaştıracaklardı ve Sony'nin yüzde 7 hisseyi tam geri ödemeli olarak satmaya karar vermesi, ortaklığın bittiğini gösterdi. Ayrıca Mart ayında, Sony ve Sharp'ın ilişkileri kötüleşmeden önce, Sharp, elektronik üreticisi Foxconn'un 809.1 milyon dolar karşılığında Sharp'ın yüzde 50 hissesini satın alacağını duyurmuştu. Bu anlaşma çerçevesinde Sharp büyük ekranları üretmeye devam ederken Foxconn da ufak ekran üretimi ile ilgilenecek.

Sony, yeni CEO'su Kaz Hirai'nin liderliğinde 7 senenin ardından ilk kez bu sene kar edeceklerini düşünüyor. Kötüye giden TV sektöründe toparlanmak için 10.000 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı zaten daha önce duyurulmuştu. Bu, 2005'ten beri Sony'nin yaptığı üçüncü toplu işten çıkarma olacak.

İyi haber ise şu: Sony ve Panasonic arasında ucuz OLED TV'lerin üretimi için bir ortaklık başlayacağı söylentileri ortada dolaşıyor. Herkesin bildiği gibi OLED ekranlar çok pahalı fakat Sony ve Panasonic bilgilerini birleştirirse, bunu son kullanıcıya erişilebilir fiyatta OLED TV sunmak için kullanabilirler.

Okuyucu Yorumları