Büyük spam furyası Storm solucanını yayıyor

2008'in en büyük güvenlik tehdidi olarak tanımlanan Storm solucanı yenilenmiş yüzüyle geri döndü.

Fırtına solucanı hortladı!

F-Secure, daha önce 2008 yılının en büyük güvenlik tehditleri arasında saydığı Storm (Fırtına) solucanın yenilenmiş haliyle tekrar harekete geçtiğini duyurdu. Sevgililer Günü'nde sevgi mesajları içeren spam e-postalarla gündeme gelen solucan, bu kez 40 farklı başlıktaki spam e-postalar aracılığıyla yayılmaya çalışıyor.

Spam e-postalarda kullanılan başlıkların hepsi birbirinden ilginç: "Bayaz Saray'a yıldırım düştü, yangın çıktı", Özgürlük Anıtı yanıyor", "Boston Celtics'in NBA şampiyonluğu iptal edildi", "Britney Spears intihar etti", "Obama ABD başkanlık seçiminde çekildi" ve buna benzer ilgi çekici pek çok başlık... Storm solucanını yaymaya çalışan spam e-postaların tam listesine F-Secure'un bu sayfasından ulaşabilirsiniz.

Başlığı ne olursa olsun, bu tip bir spam e-posta alan kullanıcı, içerikteki bağlantıya tıkladığında YouPorn'u taklite eden bir porno sitesine yönlendiriliyor. Gerçeğinden ayırt edilmesi çok zor olan site, kullanıcıya videoları görebilmek için bir Active X öğesini yüklemesi gerektiği uyarısını veriyor. Eğer kullanıcı yükleme işlemini onaylarsa, solucan sisteme yükleniyor ve PC Storm botnet ordusuna katılarak virüsü diğer internet kullanıcılarına bulaştırmaya başlıyor.

Windows yüklü PC'leri hedef alan Storm solucanı, daha önce de defalarca gündeme gelmişti. Bu yüzden solucanın, Dünya üzerinde en sık revize edilen solucan olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Okuyucu Yorumları