Büyük yenilikler sunmayan bir HTC One A9S geldi

HTC, geçen seneki orta seviye telefonu HTC One A9'un yeni sürümü HTC One A9S'i tanıttı; işte özellikleri!

HTC One A9S tanıtıldı!

HTC, yeni telefonu HTC One A9S'i resmi olarak tanıttı. Telefonun geçen seneki sürümü HTC A9, iPhone'a benzerliğiyle dikkat çekiyordu. Şimdiyse firma "S" harfini ve donanımda küçük değişiklikler yapma stratejisini Apple'dan örnek almış görünüyor.

İşin garip yanı, HTC One A9S bazı alanlarda geliştirmeler sunsa da, birkaç yerde geri adım atıyor. 1080p AMOLED ekran yerini 720p LCD ekrana bırakırken 13MP f/2.0 kameranın yerini 13MP'lik ancak f/2.2'lik bir kamera alıyor. Dolayısıyla kameranın düşük ışıktaki performansının biraz düştüğüne şahit olabilirsiniz. Snapdragon işlemcinin yerini ise MediaTek yonga seti almış.

Pil kapasitesi 2.300mAh'ye yükseltilse de hala yeterli görünmüyor. Bununla birlikte telefon, HTC'nin Boost+ işlevi ve Android'in Dose moduyla birlikte istenen pil ömrüne ulaşabilir. Aslında yalnızca teknik özelliklere odaklanmak doğru değil, çünkü yeni A9S, geçen seneki One A9'un sağlam, metal gövdeli tasarımını koruyor. Amiral gemilerine kıyasla daha uygun bir fiyata bu tür kaliteli bir kasaya sahip telefon bulmanız her zaman mümkün olmayabilir.

MicroSD kart yoluyla depolama alanı genişletilebilen telefonun bölgeye göre 16GB+2GB RAM ve 32GB+3GB RAM sürümlerinin satışa sunulacağı söyleniyor. Fiyatı henüz açıklanmasa da HTC, yeni cihazının "orta seviyede çok rekabetçi bir fiyatlandırmaya" sahip olacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları