Çalınca şekil değiştiren "cep"!

Arandığınızda titreyen bir telefon yerine olduğu yerde kıvranan bir cebe sahip olmak ister miydiniz?

Şimdi de şekil değiştiren cep

Avustralyalı araştırmacılar, arandığınızda şekil değiştiren, böylece sizi gelen çağrılar ve mesajlar için sessizce uyarabilen bir akıllı cep geliştirdiler.

MorePhone, size çağrıları, e-postaları ve SMS'leri kıvrılarak bildirmekle kalmıyor, bunlardan herhangi bir tanesini kaçırdığınızda telefonunuzun şeklinden bunu anlayabiliyorsunuz. Queen's Üniversitesi'nden insan medya laboratuvarı direktörü Roel Vertegaal, Morephone'un geleneksel bir akıllı cep olmadığını, Plastic Logic tarafından üretilen ince, esnek bir elektroforetik ekrandan oluştuğunu söylüyor.

Vertegaal, ekranın içinde bulunan "shape memory alloy" tellerinin cebin tüm gövdesinin kıvrılmasına izin verdiğini veya üç köşeye kadar kıvrılmasını sağladığını söylüyor. Cebin her köşesi, farklı bir uyarıyı göstermekte kullanılabiliyor. Örneğin yeni bir metin mesajı aldığınızda cihazın sağ üst köşesi, e-posta aldığınızda sağ alt köşesi kıvrılıyor. Köşeler, mesajın önemini göstermek üzere kesintisiz olarak kıvrılabiliyor.

Bükülebilen, esnek ceplerin geleceğin cepleri olduğunu düşünen Vertegaal, Morephone'ların 5-10 sene içinde tüketicilerin eline ulaşabileceğini söylüyor.

Çalınca kıvrılan bu şaşırtıcı telefonu videomuzda izleyin!

Okuyucu Yorumları