Yeni bir araştırma daha, evden çalışmaya alışan çalışanlar için ofise dönüş sürecinin sancılı geçtiğini gösteriyor

COVID-19 salgını boyunca evden çalışmaya alışan çalışanlar için ofise dönüş sancılı geçiyor. Yeni bir araştırma da, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ofise dönüş, çalışanlar için sancılı geçiyor

Birleşik Krallık merkezli Slack'in yeni araştırmasına göre, çalışanlarının neredeyse yarısı ofise geri dönmenin getireceği masraflar konusunda endişeli. Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) alınan verilere göre, 10 İngiliz yetişkinden 9'unun yaşam maliyetlerinde bir artış bildirdiği günümüzde, bu stres etkenlerinin arasında seyahat ve yemek gibi masraflar yer alıyor.

Slack'in anketi, 1.000 bilgi işlem çalışanıyla konuşarak, ofisin onların refahı üzerindeki etkisini ve işletmelerin nasıl daha sağlıklı işyerleri inşa edebileceğini inceledi. Araştırmaya göre çalışanların neredeyse %73'ü geçtiğimiz yıl tükenmişlik yaşarken, %37'si ofise gitmenin kendilerini stresli veya endişeli hissettirdiğini ortaya çıkardı.

%49 için, ofise gitme korkusu, iş-yaşam dengesine zarar verme endişesinden kaynaklanıyor.

Ancak Slack'in araştırması, teknolojinin iş dünyası üzerindeki etkisine ilişkin çalışanlardan olumlu bir görüşü de açığa çıkardı. Ankete katılanların üçte ikisinden fazlası (%69) teknolojinin iş yerinde bir engel değil bir destek olduğuna katılıyor ve %62'si teknoloji sayesinde daha esnek çalışabildiklerini söylüyor.

Araştırma, çalışanların çoğunluğunun (%70), dört günlük bir çalışma haftasının işyerinde sağlıklarını ve refahlarını iyileştireceğine inandığını da söylüyor.

Araştırmanın hibrit çalışmayla ilgili bulguları da benzer gözüküyor ve çalışanların kayda değer bir kısmı (%44) bu esnek çalışma modelinin zihinsel sağlıkları ve rahatlığı için en iyi seçenek olduğuna inanıyor.

Salgın ile beraber son dönemlerin büyük bir kısmında evde çalışmamıza rağmen, AT&T tarafından yapılan bir diğer araştırma, işletmelerin büyük çoğunluğunun ayrıntılı bir hibrit çalışma stratejisinden yoksun olduğunu gösterdi.

Yine de, ankete katılan bazı çalışanlar (%28), ofiste çalışıp çalışmayacakları ve ne zaman çalışacakları konusunda özgür seçimleri olduğunu söyledi.