Çalışanlar WinMobile kullanmak zorunda...

Microsoft'un kriz önlemleri devam ediyor. Bu sefer ki önlem ise biraz taraflı...

MS'den ilginç bir önlem

Microsoft sene başında kriz döneminde çeşitli tasarruf politikaları uygulayacağını açıklamıştı. Bu kapsamda da birçok çalışanının işine son vermiş, projeleri sınırlandırmıştı.

Microsoft'taki yeni kısıntı ise çalışanlarının cep telefonu faturaları ile ilgili. Şirketi içinde yapılan açıklamada, artık çalışanlarının ne Apple iPhone, ne BlackBerry ne de yeni Palm Pre veri servisi faturalarının ödenmeyeceğini açıklandı. Bunun yerine Microsoft bir tek Windows Mobile kullanan akıllı telefonların veri faturalarını ödeyeceğini duyurdu.

Bu aslında ilk bakışta çok önemli değil gibi görünüyor. Çünkü çoğu şirket çalışanlarının cep telefonlarının veri ücretlerini hiç ödemiyor. Razorfish gibi bazı Microsoft alt şirketleri ise kendi planlarını kendilerinin yapacaklarını bildiriyorlar.

Ama Microsoft çalışanlarının çoğu telefonlarının internet yeteneklerini yolda çalışmak için kullanıyor. Bu onların çalışma isteklerini kaybetmelerine sebep olabilir. Sadece Windows Mobile'ın desteklenmesi ise üzücü: Windows Mobile şu an piyasada olan sürümüyle iPhone'dan, BlackBerry'den ve hatta Google'ın ücretsiz Android sisteminden daha az popüler gibi görünüyor. Yeni sürümler yolda, ama bu şimdiki durumu kurtarmıyor.

Okuyucu Yorumları