Çalışmayan programların derdini anlayın!

PC'nizde çalışmayan bir program mı var? Bu ufak araç sorunlu programın derdini anlayabilir!

Bu program neden çalışmıyor?

Zaman zaman bir program sebebi belirsiz bir şekilde çalışmamaya karar verebilir. Bu tip durumlarda genellikle programın kendisi siz sadece anlamsız görünen bir hata mesajı gösterir veya ne olduğunu bile bilmediğiniz bir dosyanın eksik olduğunu söyler. Artık bu tip durumlarda çaresiz değilsiniz. Microsoft Dependency Walker (MDW) adlı bir uygulama, sorunlu programlarınızın derdinin ne olduğunu tam olarak anlamanızı sağlayabilir.

Bunun için tek yapmanız gereken MDW'ı çalıştırdıktan sonra, sorunlu porgramın EXE dosyasını sürükleyip MDW'ye bırakmak. Bundan sonra MDW programı inceleyecek ve size sorunun hangi eksik veya bozuk dosyadan kaynaklandığını söyleyecek. Nadiren de olsa MDW'ın sorunu bu basit yöntemle tespit edemediğini görecek olursanız, Profile > Start Profiling > OK yoluyla daha detaylı (ve daha karışık) bir analiz elde edebilirsiniz.

Şu adresten indirebileceğiniz Microsoft Dependency Walker'ın eksik olarak tanımladığı dosyaları daha sonra basit bir Google araması ile internetten bulmanız mümkün. Fakat dosyayı indirdiğiniz web sitesinin güvenilir olduğuna ve Windows'un sistem bileşenleri değiştirmediğinize emin olmanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları