Çalışmayı Eğlenceli Kılmak

Sıkıcı gri tonlardan kurtulun! Windows simgelerini atın ve kendi istediğiniz özel simgeler ile çalışma ortamınıza renk katın.

Çalışmayı Eğlenceli Kılmak

Bilgisayarım penceresine ne kadar çok sürücü ve partisyon girecek olursa bunları birbirinden ayırmak o kadar zor olacaktır. Gri tonları ndaki ikonlar yerine kendi tasarladığınız veya bir yerlerden temin ettiğiniz simgeler ile çalışmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Yeni simgeler tasarlamak: Çalışma ortamınıza renk katmak için, ilk olarak yeni ve farklı simgelere ihtiyacınız olacak. Yeterli vakti olanlar Microsoft Windows donatıları arasında yer alan Paint veya ArtIcons gibi daha kullanışlı, bu iş için özel olarak geliştirilmiş programları kullanarak küçük resimler hazırlayabilirler. Şayet bunun için yeterli vaktiniz yoksa internette çok sayıda simge kütüphanelerine göz atabilirsiniz. Örneğin Simpson hayranları
“http://synergizedsolutions.com/simpsons” adresinden (off down-loads/Simpsons Icons bağlantılarına tıklayarak) Simpson çizgi dizisindeki karakterlerin bulunduğu bir simge kütüphanesi temin edebilirler.

Kayıt Düzenleyicisi Değişiklikleri:
Daha sonra Başlat/Çalıştır/Regedit komutunu kullanarak Kayıt Düzenleyicisi’ni çalıştırın. Ekrana gelen penceredeki “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\explorer\DriveIcons” anahtarını aktif hale getirin. şayet bu isimde bir anahtar bulamıyorsanız oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için “Explorer” alt anahtarı aktif durumdayken sağ taraftaki pencereye farenin sağ düğmesini kullanarak tıklayın ve ekrana gelen nesne menüsü üzerindeki Yeni/Tuş komutunu çalıştırın ve oluşturulan bu yeni anahtar için isim olarak “DriveIcons” girin. Daha sonra simgesini değiştirmek istediğiniz her sürücü için “DriveIcons” anahtarı altına yeni alt anahtarlar oluşturun. Oluşturduğunuz bu yeni anahtarlarda isim olarak, örneğin “C” veya “D” gibi sürücü adlarını kullanın. Daha sonra bu yeni alt anahtarların içerisine de “DefaultIcon” adında yeni alt anahtarlar oluşturun. Bir sonraki adımda Windows’a kullanması gereken simgelerin nerede bulunduğunun bildirilmesi gereklidir. Bunun için simgesini değiştirmek istediğiniz sürücüye ait anahtarı aktif hale getirin ve burada bulunan “Varsayılan” değerine iki kere tıklayın. Bunun sonucunda ekrana gelen Dize Düzenle penceresindeki “Değer versisi” kutusuna kullanmak istediğiniz yeni simgenin bulunduğu adresi girin. Örneğin, “C:\Program Files\Simpicon\Bart.ico”. Aynı işlemi simgesini değiştirmek istediğiniz tüm sürücüler için tekrarlayın ve Kayıt Düzenleyicisi’ni kapatın.

Değişikliklerin uygulanması:
Windows’un yeni simgeleri kullanabilmesi için eski simgelere ait bağlantıları kaldırmalısınız. Bunun için Windows Gezgini yardımıyla “C:\WINNT” veya “C:\Windows” klasörlerini görüntüleyin ve burada bulunan “ShellIconCache” dosyasını silin. Yapılan tüm değişikliklerin algılanması ve uygulanması için son olarak bilgisayarı kapatın ve yeniden çalıştırın.

Özel Çalışma Masası:
Kayıt Düzenleyicisi’nde yapılacak değişiklikler ile Bilgisayarım penceresinde istenilen simgeler kullanılabilir.

Okuyucu Yorumları