Candy Crush ne kadar zor?

Sizce Candy Crush ne kadar zor bir oyun? Gelin cevabı, matematik profesörlerinden alalım!

Candy Crush ne kadar zor?

Mobil dünyanın en sevilen oyunu haline gelen ve yüz milyonlarca insanın elinden düşüremediği Candy Crush hakkında yapılan araştırmadan ilginç bir sonuç çıktı.

Avustralya New South Wales Ünivesitesi'nden Profesör Tobby Walsh'un yaptığı çalışmaya göre, Candy Crush matematiksel olarak "çok zor" bir oyun şeklinde değerlendiriliyor. Oyunun zorluk seviyesini, matematikçilerin çözmek için uğraştıkları zor problemlerle karşılaştıran profesör, Cand Crush'ın Seyahat Eden Satıcı Problemi ile aynı zorluk seviyesinde olduğunu açıkladı.

Seyahat Eden Satıcı Problemi'nde matematikçiler, bir pazarlamacının en kolay ve en hızlı şekilde kazanç sağlayabilmesi için hangi rotayı izleyerek seyahat etmesi gerektiğini formüle etmeye çalışıyorlar.

Böylece dünyada yüz milyonlarca insanın, aslında matematik profesörlerinin bile çözmekte zorlandığı bir matematik problemini çözmeye çalışmakla eş değer bir çaba ve emek harcayarak Candy Crush'ın başında yüzlerce saat harcadıkları kanıtlanmış oldu. Benzer matematik problemlerinin çözümü bilim dünyasında büyük bir keşif sayılıyor ve bu çözüme ulaşan matematikçilere milyon dolarlara varan ödüller verildiği gibi bulunan çözüm günlük yaşamda pek çok pratik kullanım alanı buluyor. Fakat Candy Crush çözümünün insanlığa veya oyuncuların cüzdanına bir faydası olmadığı gibi oyuncuların tek kazançlarının "level atlama" tebriği olması da büyük bir ironi olarak karşımızda duruyor.

Okuyucu Yorumları