Canesta, Project Natal katili olmak istiyor

Microsoft'un devrimsel hareket algılayıcı kontrol sistemine önemli bir rakip geliyor. İşte Canesta!

Natal katili Canesta!

Büyük teknoloji markaları ve bilgisayar üreticileri hareket algılayıcı teknolojilere ilgi duymaya başladılar. Hitachi ve Quanta gibi bilgisayar devleri Amerika'daki Canesta isimli girişimin geliştirdiği teknolojileri kullanmaya hazırlanıyor.

Canesta, Microsoft'un olay yaratan Project Natal'ına benzer bir vücut hareketlerini algılama sistemi.

Canesta bu yeni hareket algılayıcı teknolojinin geliştirilmesi için 16 milyon dolarlık yeni fon topladığını açıkladı. Canesta'nın ana destekleyicilerinden birisi olan Quanta Computer, dünyanın en büyük dizüstü üreticisi. Quanta, Natal tarzı hareket kontrol sistemlerini gelecekte üreteceği bilgisayarlarda sunmak istiyor.

Bu yeni firma çok iddialı konuşuyor ve Mcrosoft'un devrimsel projesi Natal'dan daha iyi olacağını söylüyor.

Haberin devamında: Peki nasıl Project Natal katili olacak?

Ne zaman geliyor? Avantajı ne?

Ne zaman geliyor? Avantajı ne?
Microsoft'un Project Natal'ı oyun devrimi yaratacak

"Canesta'nın webcam'e benzer kamerası hareketleri algılayarak, hareketleri komutlara çeviriyor. Natal ve bu yeni teknolojinin benzerlerinden farkı ise insan vücudunun üç boyutlu uzay içerisindeki yerini tam olarak algılayabilmesi.

Canesta bu sistemin yeni yatırımlarla birlikte 2010 sonlarında kullanılabilir hale geleceğini belirtiyor. Ayrıca rakibi olan Microsoft Natal teknolojisinin 3DV Systems tarafından geliştirilen çiplerinin, Canesta'nın çiplerinden daha pahalıya mal olduğunu da aktarmayı ihmal etmiyor.

Bu teknolojinin destekçilerinden Hitachi ise Canesta hareket algılayıcı sistemlerin televizyon kumandasında kullanılmasını planlıyor. Bu teknolojinin gelecekte akıllı telefonlarda da kullanılmasının mümkün olduğu aktarılıyor. Quanta'dan başkan yardımcısı Cherng Chao "PC için doğal bir arayüz, fare kadar büyük bir devrim" diyor.

Okuyucu Yorumları