Canımızı en çok sıkan 9 program!

Her dakika sinirimizi daha fazla bozsa da asla vazgeçemediğimiz 9 yazılım içeride...

Can sıkan 9 yazılım!

Kullandığımız programlar, asıl amaçlarının yanında genellikle bir dizi de sinir bozucu özelliklerle geliyorlar. Bu programları bazen arkadaşlarımız kullandığı için, bazense yeterli bir alternatif bulamadığımız için kullanıyoruz. İşte sinir bozan ve bizi oyalayıp çileden çıkartan 10 uygulama ve onları tamir etmenin yolu.

9. Skype: Telaffuzunda zorlanılan yazılım (sonunda sesli yok), bizi arayüzüyle de zaman zaman çileden çıkarabiliyor. Ancak en azından Windows ile beraber başlayıp karşınıza çıkmasına engel olabilirsiniz. Araçlar > Seçenekler yolunu izleyin ve "Windows açıldığında Skype'ı başlat" seçeneğini devre dışı bırakın.

8. YouTube: İnternetin vazgeçilmez ekranı YouTube, bazıları kendi kabahati olmasa da can sıkıcı şeylerle beraber geliyor. Bunlar arasında videoların kendi kendine çalması, aptalca yorumların çokluğu ve fazlası var. Ancak YouTube'u değiştirmenizi ve geliştirmenizi sağlayacak birçok yol var.

7. Twitter: Son zamanlarda daha da can sıkıcı bir hal alan Twitter, sizi web'de takip ettiği gibi üçüncü parti istemcileri kısıtlıyor, reklamları üst üste yığıp üstünüze yıkabiliyor. Yine de Twitter'ın sizi izlemesine engel olabilir, farklı Twitter istemcileri deneyerek Twitter deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

Java, yazıcılarla ilgili her şey ve diğerleri!

Java, yazıcılarla ilgili her şey ve diğerleri!

6. Java: Java'nın web tarayıcısı eklentisindeki güvenlik açıkları başınızı ağrıtabilir, ancak eklentiyi devre dışı bırakarak kendinizi güvene alabilirsiniz. Güncelleme uyarılarından kurtulmak isterseniz, Java ayarlarına giderek hangi sıklıkta uyarı gösterileceğini seçebilirsiniz.

5. Yazıcılarla ilgili her şey: Yazıcı yazılımlarının çoğunluğu, yavaşlığı ve kararsızlığıyla öne çıkıyor. Ancak onunla gelen bu çöplüğü kullanmanız şart değil, gereksiz yazıcı uygulamalarını nasıl kaldıracağınızı öğrenmek için biraz araştırma yapmanız yeterli.

4. iTunes: iTunes, OS X'de iyi çalışan yazılımlardan bir tanesi olabilir. Ancak Windows'ta korkunç, hantal bir yaratık haline dönüşüyor. Daha iyi bir müzik programı kullanmayı deneyebilirsiniz, ancak eşitleyecek iOS cihazlarınız varsa iTunes'a mahkûmsunuz.

3. Adobe Flash: İşlemci kullanımınızı tavan yaptırarak fanlarınızı maksimum devrine hızlandıran Flash'tan korunmanın en iyi yolu, FlashBlock gibi bir eklentiyle onu devre dışı bırakmak (veya Chrome'daki tıkla-yürüt işlevini kullanmak).

Facebook ve işletim sisteminiz!

Facebook ve işletim sisteminiz!

2. Facebook: Gizlilik sorunlarından karışık arayüzüne Facebook, az sayılmayacak bir kitlenen nefret ettiği bir web sitesi halini almış durumda. Facebook'u bırakmak istemiyorsanız yapabileceğiniz şeyler var. Öncelikle gizlilik ayarlarınızı gözden geçirmeli ve buradaki gibi alternatiflere ve bu makalemizdeki ipuçlarına göz atmalısınız.

1. İşletim sisteminiz: Bazen en sıkıcı program, işletim sisteminizin ta kendisi olabilir. İster masaüstü olsun ister cep telefonu, hiçbir işletim sistemi kusursuz değildir ve bazen bizi istemediğimiz bir durumla karşı karşıya bırakabilir.

Peki, bu konuda ne yapabilirsiniz? Windows işletim sisteminizi çeşitli araçlarla geliştirmeniz mümkün. Windows 7 sahibiyseniz, onun açılışını Windows 8 gibi hızlandırmak için bu makalemize, ISO açma özelliğini Windows 7'ye eklemek için bu yazımıza göz atabilirsiniz. Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu bu harika araçları da gözden geçirmeyi unutmayın. Windows 8'e yönelik ipuçları için bu makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

Okuyucu Yorumları